fbpx
Сьогодні
09:17 26 Жов 2022

Блінкен підтримав ініціативу МАГАТЕ щодо візиту на атомні об’єкти в Україні

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з Генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі схвалив ініціативу щодо візиту організації на українські атомні об'єкти

Про це йде мова у повідомленні Держдепу, пише Рубрика.

"Держсекретар Блінкен висловив вдячність за зусилля МАГАТЕ, спрямовані на забезпечення безпеки Запорізької атомної електростанції.

Та привітав готовність МАГАТЕ відвідати Україну у зв'язку з неправдивими звинуваченнями росії щодо "брудної бомби"", зазначили у повідомленні.

Блінкен також підтвердив прихильність Сполучених Штатів, щоб надати відповідні ресурси, необхідні МАГАТЕ для продовження виконання своїх обов'язків з верифікації та моніторингу в Ірані.

Останніми днями міністр оборони росії сергєй шойгу і глава Генштабу Валерій Герасимов активізували телефонні розмови з західними колегами про нібито заплановану провокацію України.

Глава МЗС росії сергєй лавров заявив, що у рф заплановані ще контакти по військовій лінії через нібито плани Києва використати "брудну бомбу".

Уряди Сполучених Штатів Америки, Франції та Великої Британії оприлюднили текст заяви щодо російських звинувачень про можливе застосування Україною "брудної бомби". 

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі в понеділок заявив, що інспектори організації найближчим часом відвідають два ядерні об'єкти в Україні на тлі звинувачень росії про "брудну бомбу".

Рада Безпеки ООН проведе засідання за зачиненими дверима у першій половині дня вівторка, щоб обговорити бездоказові звинувачення Росії про те, що Україна планує створити "брудну бомбу".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: