fbpx
Сьогодні
08:47 16 Жов 2022

Генерал Годжес вважає, що взимку російським військам буде набагато важче воювати, ніж ЗСУ

Російській армії узимку буде набагато важче воювати, аніж ЗСУ через неналежну оснащеність, неготовність та ненавченість

Так вважає колишній командувач Сухопутних військ США на Європейському континенті Бен Годжес, сказавши про це в ефірі одного з українських телеканалів.

"Український Генштаб продовжить тиснути на російські війська і не дасть їм можливості зіп'ятись на ноги, перегрупуватись чи чогось навчитися. Це дуже важливо.

Звісно, зимою на полі бою через погоду буде складніше. Умови для солдатів будуть складнішими. Проте для російських окупантів в обороні умови будуть більш складними, аніж для українських сил, що атакують.

Українські війська мають свій народ за плечима. А росіяни, особливо новоприбулі, недостатньо оснащені, неготові й ненавчені, будуть змушені протистояти сильним атакам українського війська", наголосив Годжес.

На думку екскомандувача, українські війська будуть надалі тиснути і здобувати успіхи, але це буде трохи повільніше і важче.

Генерал вважає, що погода може спричинити ускладнення для дронів.

Однак, з його слів, "всі будуть за одних погодних умов, проте українська армія буде більш підготовленою і більш ефективною напередодні зими".

Нагадаємо, що на щорічній Асамблеї Арктичного кола голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер та посол Китаю в Ісландії Хе Рулун мали суперечку через війну, розв'язану росією в Україні.

Зазначимо, що за даними Генштабу, за минулу добу:

  • внаслідок точкових ударів нашої артилерії в Марфополі Запорізької області знищено склад боєприпасів та поранено більш як 20 окупантів.
  • У Токмаку знищено 10 одиниць військової техніки та поранено до 40 військовослужбовців.
  • У Пологах – до 30 поранених окупантів.
  • У Кам'янці-Дніпровській знищено 7 одиниць військової техніки та поранено близько 40 військовослужбовців.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: