fbpx
Сьогодні
15:35 16 Жов 2022

Данілов вважає, що війна для росії перейшла у стратегічний цугцванг, кожен хід наближає рф до фіналу

Фото: Радіо Свобода

Війна для рф вийшла на такий етап, коли кожен хід тільки погіршує ситуацію та наближує до фіналу

Так вважає секретар РНБО Олексій Данілов, написавши про це у Facebook, цитує Рубрика.

У своєму дописі він наводить 5 доказів, які підтримують цю тезу.

  • По-перше, путінська мобілізація перетворилась на втечу понад 500 000 росіян і стала потужним фактором політичної дестабілізації в рф.
  • По-друге, спроба анексії українських територій викликала безпрецедентну в історії ООН консолідацію світу навколо підтримки України і засудження росії.

Нагадаємо, що Генеральна Асамблея ООН на засіданні 12 жовтня ухвалила резолюцію із засудженням незаконних "референдумів", які росія влаштувала на тимчасово окупованих територіях 4 областей України.

  • По-третє, путінський ядерний шантаж означає повне перезавантаження і модернізацію структур НАТО. А це значить збільшення бюджету, переозброєння, готовність і здатність до жорсткої та негайної відповіді (навчання з ядерного стримування "Стійкий полудень" — Steadfast Noon, 17.10.2022 р.).

Він же створює для росії загрозу втрати впливових партнерів — Індії та Китаю.

  • По- черверте, ракетні удари загарбників по столиці, містах України та критичній інфраструктурі спричинили прискорення прийняття союзниками рішення щодо передачі ЗСУ сучасних систем ПВО, створення потужної системи повітряного захисту (Рамштайн-6, 12.10.2022 р.).

найголовніше – агресивна війна, розв'язана з метою знищення України, призвела до формування єдиної політичної української нації, сили якої дедалі зростають. А єдність російської псевдофедерації тане і входить в стадію напіврозпаду", наголосив Данілов.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: