fbpx
Сьогодні
15:10 12 Жов 2022

Глава Пентагону Остін вважає, що українські Збройні сили змінили динаміку війни з росією

English version here

Збройні сили України за підтримки наданого Заходом озброєння змінили динаміку війни

Про це заявив міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін, відкриваючи засідання у форматі "Рамштайн" в середу в Брюсселі, повідомляє кореспондент ЄП.

Зазначимо, що 12 жовтня зібралися міністри оборони союзних країн на черговому засіданні "Рамштайн". На ньому також присутній і міністр оборони України Олексій Резніков.

Резников примет участие в заседании министров обороны НАТО.

"Путін намагається мобілізувати більше сил і заявити про належність суверенних територій України до росії.

Він кидається на цивільні цілі та інфраструктуру в українських містах. Він використовує безвідповідальні погрози та риторику", наголосив Остін.

Проте, як зазначив очільник Пентагону, українські війська знову і знову демонструють зміну ситуації на полі бою завдяки наданому партнерами озброєнню.

"Коли ми зустрічалися у вересні, ми всі спостерігали, як Україна досягла надзвичайних здобутків на полі бою. Незважаючи на нові напади путіна, українські сили змінили динаміку цієї війни.

Вони звільнили сотні містечок від російської окупації та повернули тисячі кілометрів квадратних своєї землі. Ці перемоги належать українським солдатам.

Проте безпекова допомога контактної групи, тренування та зусилля з підтримки були життєво важливими. Ми здійснили величезний прогрес, працюючи разом, і оскільки війна змінилась – змінилась і місія цієї контактної групи", зазначив глава Пентагону.

Остін підкреслив, що напади росії лише посилюють рішучість союзників у допомозі України.

Окрім засідання групи у форматі "Рамштайн", в Брюсселі також пройде зустріч міністрів оборони країн НАТО.

Як писала Рубрика, генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що посилення протиповітряної оборони України стане топ-пріоритетом зустрічі.

У Генштабі повідомили, що російська армія за минулу добу втратила близько 270 вояк, 20 крилатих ракет та 15 БПЛА.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: