fbpx
Сьогодні
14:15 16 Жов 2022

У МЗС Німеччини розповіли, яку військову допомогу потребує Україна найбільше

У Німеччині наголошують на тому, що пріоритетним завданням для України зараз є посилення протиповітряної оборони

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в інтерв'ю телеканалу phoenix.

Також, очільниця німецького МЗС зазначила, що наразі постачання танків, на відміну від ППО, не такі пріоритетні за нинішніх умов.

"Цього тижня ми бачили, наскільки важлива ППО. На щастя, половину ракетних ударів по Києву вдалося перехопити – у тому числі завдяки нашим постачанням зброї", наголосила Бербок.

Глава МЗС підкреслила, що саме з цієї причини подальша підтримка України засобами ППО продовжиться. А ось постачання танків, на думку Бербок, зараз є другорядним питанням.

"Танки, які так потрібні Україні, вже постачаються іншими країнами в рамках "кільцевих обмінів". Крім того, ЗСУ зараз використовують російські танки, які були захоплені під час просування української армії на схід", підсумувала Бербок.

Раніше повідомляли, що у Бундестагу знову відклали голосування на пропозицію про негайну передачу ЗСУ німецьких танків Leopard, передавши проект документа на розгляд комітетам.

До цього президент України Володимир Зеленський звернувся до федерального уряду з проханням не виправдовувати відмову у постачанні танків поведінкою США чи інших країн, адже вони незалежні від інших держав.

Водночас голова Європарламенту Роберта Метсола раніше заявила, що країни Євросоюзу мають розпочати постачання танків для українських військових. Це допоможе їм деокупувати свою територію.

Нагадаємо, що Німеччина вже передала Україні перший з чотирьох обіцяних зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: