fbpx
Сьогодні
12:03 29 Чер 2022

Байден оголосив про посилення присутності Сполучених Штатів в Європі через російську загрозу

Президент США Джо Байден оголосив про суттєве посилення американської присутності у Європі в з'язку з російською загрозою

Про це глава Сполучених Штатів заявив під час зустрічі з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом на полях саміту НАТО, повідомляє кореспондент ЄС з Мадриду.

"Сьогодні я оголошую, що США зміцнюють наші сили у Європі", заявив Джо Байден.

Президент США додав, що НАТО буде посилено в усіх напрямках у всіх сферах – на суші, в повітрі та на морі.

Байден повідомив, що США відправляють два додаткові есмінці на спільну американсько-іспанську базу Рота і таким чином кількість американських есмінців там зросте від 4 до 6.

Як наголосив Глава Білого дому, у Польщі Сполучені Штати утворять постійний штаб п'ятого армійського корпусу США. Це допоможе посилити сумісність військ США і НАТО по всьому східному фланзі Альянсу.

США також відправлять дві додаткові ескадрильї F-35 до Британії та посилять протиповітряну оборону у Німеччині та Італії.

У Румунії буде розміщуватись ротаційна бригада. Також США посилять своє ротаційне розгортання в країнах Балтії.

Зазначимо, що лідери країн НАТО на саміті у Мадриді узгодять рішення про збільшення кількості військ високої готовності до понад 300 тисяч.

Нагадаємо, що 29-30 червня проходить саміт НАТО у Мадриді.

Як повідомляла Рубрика, 29 червня, на полях саміту Глава МЗС Британії заявила, що переговори з рф можливі тільки після її поразки в Україні.

"Нам необхідно забезпечити поразку росії в Україні. Це необхідно для європейської безпеки, свободи та демократії. Це єдиний спосіб, у який можна досягти тривалого миру в Європі", наголосила Ліз Трасс.

У свою чергу, президент Північної Македонії вважає російську загрозу в регіоні Західних Балкан актуальною: ситуація "крихка".

Як писала Рубрика, на саміті лідери держав-членів НАТО 29 червня мають ухвалити формальне рішення про запрошення Фінляндії та Швеції в Альянс.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: