fbpx
Сьогодні
11:30 29 Чер 2022

Президент Північної Македонії вважає російську загрозу в регіоні Західних Балкан актуальною: ситуація "крихка"

English version here

Загроза росії для регіону Західних Балкан, яка існувала в останні роки, є небезпечною і зараз

Про це зазначив президент Північної Македонії Стево Пендаровський, прибувши на саміт НАТО у четвер, повідомляє кореспондент ЄП з Мадрида.

Пендаровський наголосив, що війна в Україні ще більше загострила гібридні загрози, з якими Північна Македонія стикалася в останні роки.

"Ми зіштовхуємось з цими гібридними загрозами, які надходять від росії, з 2018 року, з часу нашого референдуму про зміну назви, коли ми проголосували за зміну назви країни, на референдумі, щоб вступити в Альянс", сказав він.

Пендаровський вважає, що загрози для регіону не зникли, та закликав союзників бути обачними та приділяти цьому питанню більше уваги.

"Всі знають, і досі є крихкі моменти в регіоні: це питання північного Косова, Республіки Сербської. Ми повинні бути більш уважними – не тільки Західні Балкани, але всі країни НАТО повинні приділяти більше уваги до цих крихких питань, інакше десь може початись дестабілізація", попередив президент Північної Македонії.

Нагадаємо, напередодні, за підсумками переговорів у Мадриді у вівторок Туреччина дала згоду на розблокування вступу Швеції та Фінляндії в НАТО.

29 червня лідери держав-членів НАТО 29 червня мають ухвалити формальне рішення про запрошення Фінляндії та Швеції в Альянс.

Зазначимо, що 29-30 червня проходить саміт НАТО у Мадриді.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: