fbpx
Сьогодні
11:55 29 Чер 2022

Глава МЗС Британії: Переговори з рф можливі тільки після її поразки в Україні

Мирні переговори з росією потрібно вести тільки після її поразки в Україні

Як повідомляє кореспондент ЄП з Мадрида, про це Глава МЗС Британії Ліз Трасс сказала під час публічного форуму НАТО, який відбувається на полях саміту в іспанській столиці.

"Нам необхідно забезпечити поразку росії в Україні. Це необхідно для європейської безпеки, свободи та демократії. Це єдиний спосіб, у який можна досягти тривалого миру в Європі", наголосила Ліз Трасс.

Глава МЗС відзначила, що не вважає можливим вести переговори з росією у ситуації, коли її війська залишаються в Україні.

"Є люди, які говорять, що є можливості для переговорів зараз у той час, як росія ще в Україні. Але я думаю, що це принесе фальшивий мир.

Це призведе до подальшої агресії у майбутньому. Ми повинні вивчити уроки минулого – помилки мінського протоколу, до прикладу, який не зміг забезпечити тривалий мир у регіоні",  зазначила глава МЗС Британії.

Вона підкреслила, що "ми повинні спершу перемогти росію, а потім вести переговори".

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон раніше попередив, що країни G7 та союзники по НАТО не повинні заохочувати Україну погоджуватися на невигідні умови миру у той час, як жорстока війна росії затягується.

Зазначимо, що 29-30 червня проходить саміт НАТО у Мадриді.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: