fbpx
Сьогодні
12:07 18 Чер 2022

Зеленська звернулася до європейських студентів на події, присвяченій 10-річчю заснування Аспен Інституту

Фото: Скриншот

Євросоюзу варто надати Україні статус кандидата на членство у Європейському Союзі, бо відмову в цьому росія сприйме як власну перемогу

Перша леді України Олена Зеленська закликала європейців в онлайн-зверненні на події, присвяченій 10-річчю заснування Аспен Інституту Центральна Європа.

"Багато людей за ці майже чотири місяці, що триває російська агресія, кажуть мені, що їм важко навіть читати новини про Україну.

Я дуже їх розумію. Кожній нормальній людині, яка має емпатію, важко щодня дізнаватися, як ракети прилетіли в чийсь дім, прямо в кімнату, і вбили там сім'ю.

Важко читати про розстріл евакуаційної колони із написом "Діти". Неймовірно усвідомлювати, що щодня в Україні гине дві дитини.

Важко дивитися на світлини понівечених міст, на провалля замість вікон, на людей у лікарнях, які травмовані від мінно-вибухових поранень", наголосила дружина президента.

Олена Зеленська закликала випускників Аспен Інституту використати своє лідерство. Щоб Україна продовжувала мати союзників, аби правда про жорстокість та цинізм росії постійно звучала на світовій арені.

Перша леді зазначила, що її звернення прозвучало у Чехії, яка головуватиме в ЄС, коли там вирішуватиметься доля членства для України.

На думку Зеленської, попри війну Україні варто надати шанс на членство в ЄС, бо війна йде за захист Євросоюзу та європейський цінностей також, за право людей вільно жити у свої країні.

"Якщо може бути більш антиєвропейська сила нині, зараз ми протистоїмо їй.

Якщо зараз ЄС відмовить Україні, росія сприйме це як бажану перемогу над усією Європою.

А ще – зрозуміє, що у Європі немає єдності. Світ не може зробити агресору такий подарунок. Хоча б заради власної безпеки…

Якщо не встоїмо ми, війна просунеться далі", підкреслила перша леді України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: