fbpx
Сьогодні
07:28 03 Кві 2022

Завдяки опору Маріуполя та інших міст Україна отримала бесцінний час, щоби ламати тактику ворога, - Зеленський

Фото: ОПУ

Маріуполь продовжує стримувати значну частину російських воєнних сил, і це дає Україні безцінний час на послаблення можливостей окупантів

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Посилюємо оборону на східному напрямку та на Донбасі. Свідомі того, що ворог має резерви для посилення тиску на Сході держави.

У чому ціль російських військ? Вони хочуть захопити і Донбас, і Південь України.

У чому наша мета? Захистити нас, нашу свободу, нашу землю, наших людей. Робити все для захисту.

Наш героїчний Маріуполь продовжує стримувати значну частину ворожих сил. Завдяки цьому опору, завдяки мужності та стійкості інших наших міст Україна отримала безцінний час, той час, який дозволяє ламати тактику ворога, послаблювати його можливості.

На жаль, Україна так і не отримала поки що достатньо сучасних західних протиракетних систем, не отримала літаків, не отримала того, що могли надати партнери.

Могли і ще можуть. Кожна російська ракета, яка вдарила по наших містах і кожна бомба, яку кинули на наших людей, на наших дітей, лише додають чорної фарби до того, як в історії будуть описані всі, від кого залежало це рішення. Рішення, чи допомагати Україні із сучасною зброєю", зазначив Зеленський.

Також Глава країни подякував всім українцям, хто не мовчить і виходить на протести в тимчасово окупованих населених пунктах.

"Я вдячний усім, хто виходить на вулиці в тимчасово окупованих містах. Усім, хто не боїться і виходить. Усім, хто боїться і виходить. Усім, хто відчуває, що без цього рішення захищати Україну та свою свободу окупанти можуть закріпитися.

А коли люди протестують – і що більше люди протестують, то складніше окупантам знищити нас. Знищити нашу свободу. Це наша спільна боротьба! І буде наша спільна перемога", – наголосив президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: