fbpx
Сьогодні
22:29 06 Лют 2022

Глобальний перехід на веганську дієту міг би компенсувати кількість парникових викидів за 30 років, — дослідження

Дослідження показало, що за умови відмови всіх людей Землі від споживання м'яса та викорінення тваринництва, кількість нових викидів парникових газів в атмосферу могла б значно скоротитись.

Його результати опубліковані в журналі Plos Climate.

У дослідженні вчені використали комп'ютерне моделювання для прогнозування результатів глобальної веганської дієти та припинення практики тваринництва. Результати показали, що комбінований ефект може стабілізувати парникові гази на 30 років та компенсувати 68% викидів вуглекислого газу за сторіччя.

Вчені використали дані за 2019 рік для запуску кліматичних моделей та розглядали чотири основні сценарії: рослинні продукти замінюють тільки яловичину за короткий проміжок часу або протягом 15 років, рослинні продукти замінюють усі м'ясні продукти за короткий проміжок часу або протягом 15 років. У моделях враховувалися викиди, пов'язані з тваринництвом, відновлення біомаси за рахунок рекультивації сільськогосподарських угідь, а також висвітлювалось, як ці зміни вплинуть на рівні парникових газів в атмосфері та глобальне потепління.

Тваринництво — одне з найбільших джерел метану, парникового газу, який може відносно швидко зникнути з атмосфери. Природні ліси і луки також можуть вловлювати велику кількість вуглецю, якщо вони будуть вирощені на місцях ферм, які використовуються для тваринництва.

Проте вчені ще досліджують, як можна реалізувати 15-річний план переходу до рослинної дієти у всьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: