fbpx
Сьогодні
20:04 19 Січ 2022

Верховний суд визнав недійсним передання Протасового Яру забудовнику

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що договір суборенди землі у Протасовому Яру визнаний недійсним.

Про це він написав у Telegram.

Після визнання судом першої інстанції договору суборенди недійсним до Верховного суду звернулася організація "Бора" – вона була основним орендарем землі Протасового Яру і передала її забудовнику.

За словами Кличка, Верховний суд вирішив залишити в силі рішення суду першої інстанції.

Міський голова зазначив, що сам договір оренди землі порушує публічний порядок і юридичні вимоги.

"Бо колись Черновецький підписав його самовільно і без згоди Київради. Це встановлено в рішеннях попередніх судових інстанцій", – додав він.

Довідка

У 2007 році, за сприяння колишнього міського голови Києва Леоніда Черновецького, Київрада перевела Протасів Яр до території житлово-громадської забудови. Тут почала будувати дніпровська компанія ТОВ "Дайтона Груп", яка взяла ділянку в суборенду.

28 липня 2020 року Київрада повернула Протасовому Яру статус території зелених насаджень загального користування і визнала попередні рішення такими, що не відповідають інтересам громаді Києва.

У листопаді 2020-го "Дайтона Груп" подала до суду з вимогою скасувати рішення міської влади, а її дії визнати протиправними. Компанія переконувала, що Київрада не може скасувати своє попереднє рішення, бо його вже реалізували.

У квітні 2021 року Окружний адмінсуд Києва задовольнив цей позов, але у вересні апеляційний суд скасував це рішення та ухвалив нове: відмовити в задоволенні адміністративного позову.

На початку січня 2022 року Верховний Суд став на бік Київради.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: