fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 14:18 31 Гру 2021

"Ти не в заторі, ти в потоці" та ще ряд бордів з позитивними написами виявилися рекламою IQOS

"Новий рік настане і без підсумків року", "Ти не в заторі, ти в потоці", "Видихай. Ніхто не встигає" та інші подібні білборди з позитивними написами на бірюзовому тлі, що з'явилися у грудні, виявилися рекламою тютюнової продукції.

Першим це помітив юрист Гліб Колесов, про що й написав у своєму Фейсбуці.

"Рубрика" перевірила інформацію і виявила, що торгова марка Emit Positivity, у співпраці з якою запустили цю кампанію, зареєстрована на фірму Філіп Морріс, що займається виробництвом IQOS. Творцями бордів стали видання The Village Україна і студія нативної реклами Zdatni.

Згідно з чинним законодавством, реклама тютюнової продукції в Україні заборонена. Донедавна електронні пристрої для нагрівання тютюну на кшталт IQOS до цієї категорії не входили. Але 16-го грудня 2021-го Верховна Рада нарешті прирівняла електронні сигарети до звичайних. Якщо раніше прихованою рекламою користувалися виробники звичайних сигарет, тепер, схоже, це починає практикувати і IQOS.

"Тут, перш за все, йдеться про формування позитивного іміджу компанії. З цими кольорами, цими шрифтами і цими гаслами, з якими, за "дивним збігом обставин", IQOS просуває і свій новий пристрій.

Більше того, Emit Positivity запустили хештег, який використовують блогери, які просувають IQOS. Вони додають його у дописи, що стосуються різних підсумків року. А сама торгова марка Emit Positivity зареєстрована на компанію Філіп Морріс, яка і займається виробництвом IQOS", — говорить Гліб Колесов.

На The Village розмістили матеріал про свою кампанію і в ньому її коментують так:

"Добрі написи розмістили в місцях найвищої тривожності й напруги, особливо у грудні: вулиці з напруженим трафіком, торгові центри, метро та аеропорти.

Навіщо? Аби підтримати й подарувати радість містянам та допомогти пережити грудень без зайвого стресу".

Про те, що реклама створена за підтримки тютюнового бренду, її творці мовчать.

"Зараз конкретну мету цієї кампанії замовчують і кажуть, що все пояснять згодом, але як показує досвід інших подібних кампаній, потім це все просто асоціюватиметься з конкретним продуктом.

Оскільки ці білборди розміщені по всьому Києву і в інших містах, на цю кампанію йдуть величезні кошти і вони йдуть на неї не просто так. Як пояснювали самі The Village, кампанія спрямована на підтримку ментального здоров'я людей, але схоже, що зокрема це й формування позитивного іміджу тютюнової продукції", — додає Гліб Колесов.

"Рубрика" звернулася за коментарем до The Village, але на момент публікації цього тексту відповідь так і не отримала.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: