fbpx
Сьогодні
19:12 18 Гру 2021

На Софійській площі у Києві засвітили головну ялинку країни

На Софійській площі у Києві засвітили головну ялинку країни. Її прикрасили 20 тисяч іграшок червоного та золотого кольорів.

Цьогорічна тема головної святкової локації на Софійській площі буде присвячена Різдвяній дивоночі. Планується, що цей вертеп буде найбільшим у Європі.

Традиційно офіційну церемонію відкриття ялинки призначають на 19 грудня, оскільки цей день більшість українців святкує День Святого Миколая. Проте цьогоріч, вперше за 8 років, головна ялинка засяяла на день раніше – 18 грудня.

На Софійській площі у Києві засвітили головну ялинку країни

На Софійській площі у Києві засвітили головну ялинку країни

На Софійській площі у Києві засвітили головну ялинку країни

У КМДА розповіли, що висота головної ялинки-2022 становить 31 метр. Вона прикрашена 20 тисячами золотих й червоних куль та яскравою гірляндою довжиною 10 кілометрів у вигляді великого купола.

Мер Києва Віталій Кличко під час виступу біля ялинки пообіцяв, що у неділю, 19 грудня, на Софійській площі Святий Миколай вітатиме киян та гостей міста.

ялинка

Фото: Юлія Овсяннікова


На Контрактовій площі відкриється велика локація "Різдво на Подолі", оформлена у європейському стилі. Тут розташуються льодова ковзанка, велика снігова гірка, атракціони, резиденція святого Миколая.

17-20 грудня уже втретє у центрі Києва, біля Арки дружби народів у Центральному парку культури та відпочинку відбудеться зимовий фестиваль "Snigfest" – змагання для професійних сноубордистів і лижників.

З 19 грудня на панорамному майданчику біля Арки дружби народів відкриється святкова новорічна локація: новорічна ялинка, затишна лаунж-зона зі столиками з підігрівом та зігріваючими напоями. Локація буде працювати до 19 січня 2022 року.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: