fbpx
Сьогодні
Новорічні рішення 18:00 14 Гру 2021

Сіли і поїхали! Куди податися в різдвяні мандри Україною: 10 небанальних рішень

Ви можете обожнювати новорічні свята, а можете лишатися затятим Ґрінчем, але є факт — різдвяні й новорічні свята на носі, і провести їх у будь-якому випадку слід радісно й корисно.

English version here

"Рубрика" вирішила покликати вас у різдвяні мандри! Тож розповідаємо, куди поїхати в Україні, аби по-справжньому відчути — свято наближається!

У чому проблема?

Хочеться колориту, свята і … смачної їжі!

Якщо перший сніг для вас — це привід прикрашати квартиру і запалювати вогники, певно, і поїхати вам захочеться туди, де буде яскрава різдвяна атмосфера. 

Ми підібрали для вас п'ятірку місць, де Різдво святкуватимуть у всій красі — з колядками, вертепами і, звичайно ж, смачною кутею. 

Яке рішення?

Вертепна хода у Рівному

Почнімо з того, що з кінця листопада у Рівному вже стартувала підготовка до конкурсу "Настрій міста: Різдво", в межах якого рівняни змагатимуться в тому, хто найкраще задекорує магазинну вітрину, фасад будинку чи прибудинкову території. Тож навіть просто прогулятись містом буде вже цікаво. 

А от 25-го грудня в центрі Рівного проведуть ходу вертепів і ходу різдвяних зірок! Головними вулицями міста проходитимуть численні колядники, відповідно розмальовані та одягнені згідно з уявленнями про традиційне українське Різдво.

Вертепна хода у Рівному

Вертепна хода у Рівному

Фестиваль "Маланка" у Чернівцях

Поїхати на Різдво (те, що у січні) у Чернівці — чудове рішення як мінімум з 2011-го року. Саме тоді в місті вперше провели фестиваль "Маланка". У 2022-му він триватиме два дні — 15 і 16 січня.

Де ще ви в одному місці побачите українську, бессарабську, гуцульську, молдавську й румунську маланку? Основа фестивалю — карнавальна хода учасників, що водночас представлятимуть такі собі театралізовані дійства. Закінчиться вона біля головної сцени фестивалю, але загальне святкування й далі буде у розпалі!

Фестиваль

Фестиваль

"Всі. Свої. Подарунки" у Києві

Якщо зустрічати Різдво ви плануєте у столиці, не бачимо причин, аби не відвідати ярмарок "Всі. Свої. Подарунки", що триватиме 16–17, 23–25, 29–31 грудня. 

"Більше не треба бігати у пошуках подарунків по всьому місту, бо у нас є все!", — заявляють організатори і, вочевидь, кажуть правду. У маркетплейсі будуть зібрані найкращі українські виробники, а на прилавках знайдеться купа стильного текстилю, посуду, прикрас, книг, одягу, іграшок та багато іншого. Саме та подія, яку слід відвідати всім, хто цьогоріч допомагатиме Санті з обов'язками. 

куди поїхати на різдво

куди поїхати на різдво

Слідувати гогольським канонам!

Різдво на хуторі біля Диканьки на Полтавщині — хороший варіант для тих, кому хочеться автентичності, містики та українського колориту. Кілька хвилин у Гуглі — і ви знайдете тури та гайди для тих, хто зібрався туди святкувати зимові свята. 

У Диканьці вас зустрічатимуть герої Гоголя, влаштовуватимуть для вас театральні дійства, розповідатимуть про традиції і показуватимуть речі, які кілька століть тому були у вжитку наших предків. А ще вас смачно годуватимуть! Можна зазирнути також до Сорочинців, що неподалік від Диканьки, — там зустрінете Різдво не менш яскраво. 

Варто зазначити, що майже всі подібні тури включають у себе екскурсію Полтавою. Програма буде насиченою, тож радимо!

куди поїхати на різдво

Слідувати гогольським канонам!

Безпрограшні Карпати

Ми не знаємо, чи взагалі існують люди, яким не подобаються гори. Але знаємо, що там завжди можна знайти щось своє. Різдво у Карпатах — безпрограшний варіант, який підійде і для пар чи соло-мандрівників, і для великих компаній, і для сімейного відпочинку. 

Можна знайти безліч турів Карпатами, а можна організувати відпочинок й святкування самостійно. Курорти з крутими гірськолижними трасами, катання на конях, екстремальний спорт або термальні води, винні дегустації, спа і спокійне милування краєвидами… вам лишається тільки обирати, чого більше кортить. 

куди поїхати на різдво

Безпрограшні Карпати

У чому проблема?

Я Ґрінч, я хочу просто відпочити

І це насправді не проблема. Подорожувати можна й треба і без прив'язок до свят чи традицій. Ми зібрали також п'ятірку місць, які варто побачити у всі пори року та незалежно від обставин!

Яке рішення?

Одещина, Вилкове і дуууже багато води!

Вилкове — місто на Одещині за 225 кілометрів від обласного центру. Воно знаходиться у дельті Дунаю, одразу за ним річка вже впадає у Чорне море. Унікальним Вилкове роблять ріки — водні канали, що слугують містянам вулицями. Більшість мешканців міста має бодай по одному човну, а риболовлю тут вважають мастхевом. 

Дороги у Вилковому не асфальтовані, а з бетону, що зумовлене великою вологістю. А гуляти поміж "водяних" вулиць ви будете численними містками, які, до слова, місцева влада ремонтує у співпраці з місцевими жителями. 

Також у місті чимало відпочинкових баз і доволі нетипова як для решти України кухня, що складається переважно з рибних страв і навіть жаб'ячих лапок. 

Одещина, Вилкове і дуууже багато води!

куди поїхати на різдво

Збиратись в Луцьк на "Вітраж Вікенд"

25-26 грудня 2021-го у Луцьку вперше проведуть "Вітраж Вікенд" — фестиваль у форматі локальних івентів, задля якого побудують власне містечко. Суть фестивалю — показати сучасний місцевий лайфстайл і зібрати крутих людей в крутому місці. 

На фестивалі будуть проводитись лекції, різноманітні дегустації, танці й музичні вечори. Також на "Вітраж Вікенд" обіцяють смачну їжу, багато вінтажних речей і зону для кіно-переглядів.

Збиратись в Луцьк на

Оленяча ферма у Радовичах

І це теж Волинь. Якщо ви любите тварин і хочете зблизька поспостерігати за життям оленів, та й просто побути на природі, вас чекають в еко-парку "Аміла". На його території діє оленяча ферма. Там на 122 гектарах живуть понад 200 оленів, яких зазвичай охоче частують туристи. 

Також на території еко-парку є музей волинської фауни і марковані туристичні маршрути, для яких на місці можна орендувати велосипеди. 

куди поїхати на різдво

Хортиця у Запорізькій області

Козацька атмосфера завжди на часі! Різдво на Хортиці — це реконструкція козацьких боїв, стародавні мечі, давня зброя, човни й така собі мандрівка у часі! На Хортицю можна поїхати туром, де ви гарантовано отримаєте екскурсію островом і детальні пояснення призначень численних химерних речей, що зберігаються в локальних музеях острова. 

Проте є сенс їхати на Хортицю і без професійного супроводу. Досліджувати територію острова можна самостійно, зазираючи в усі закутки. Хтозна, може, саме ви знайдете якийсь козацький скарб!

Хортиця у Запорізькій області

Хортиця у Запорізькій області

Фестиваль повітряних куль "Монгольф'єрія" у Києві

Якщо зима видається вам сірою і не надто привабливою, яскравості додасть фестиваль "Монгольф'єрія", що відбудеться у Києві 25-го грудня. Це найбільший український фестиваль повітряних куль, що проводиться кілька разів на рік у різних містах.

На різдвяному фестивалі у Києві ви побачите ціле повітряне шоу. Також ви матимете можливість піднятися у повітряній куль на 30 метрів над землею (так званий "прив'язаний" політ). І, звісно ж, не обійдеться і без фудкорту та глінтвейну! 

Фестиваль повітряних куль

куди поїхати на різдво

Рубрика:
Корисності
1
3724

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: