fbpx
Сьогодні
Новорічні рішення 15:30 17 Гру 2021

Топ-12 найдобріших різдвяних реклам 2021. Як бренди змушують задуматися над важливими проблемами

Наприкінці року компанії одна за одною випускають різдвяні відеоролики, адже новорічні свята завжди є одним із найгарячіших сезонів для рекламного креативу. І якщо порівняти олдскульні святкові ролики з сучасними, можна побачити, що з кожним роком комерційні відео, присвячені улюбленому святу, стають все складнішими та більш вражаючими.

English version here

У 2021 році більшість компаній у своїх комунікаціях торкаються ряду проблем, з якими ми зіткнулися цього року. Тепер бренди не просто прагнуть продати якомога більше на різдвяних розпродажах, у своїх відео вони розповідають про любов і підтримку, самотність і важливість спільноти. Нагадують всім нам, що увага та турбота є важливішими за товари, а подарунки —  просто один з інструментів, щоб їх проявити.

"Рубрика" підготувала власний топ-12 різдвяних реклам цього року, які пропонують нам замислитися над вирішенням багатьох проблем сучасності.

 Vodafone Угорщина — цього Різдва ніхто не буде самотнім

  • В чому проблема?

Різдво — радісне і світле свято для багатьох з нас. Але є люди, для яких Святвечір — найсумніший момент у році. Це ті, хто проводить свято на самоті. В Угорщині понад 1 мільйон людей є самотніми.

Герой рекламного ролика від Vodafone відчайдушно хоче поділитися з оточуючими тією маленькою іскоркою Різдва, яку він намагається плекати у своїй душі, але всі надто зайняті своїми справами і майже ніхто не хоче слухати "пусті теревені" літньої людини. Ситуацію рятує маленький сусід старого, який заохочує батьків завітати із святковим частуванням до самотнього чоловіка.

  • Яке рішення?

Цього Різдва Vodafone у співпраці з "Угорською благодійною службою Мальтійського ордена" роздає безкоштовний Інтернет та засоби зв'язку будинкам для людей похилого віку по всій країні, щоб літні люди могли спілкуватися зі своїми друзями та членами сім'ї, які живуть далеко від них. Крім того, мета кампанії – надихнути угорців зробити крок до скорочення кількості самотніх людей. Дзвінок чи особистий візит мають велике значення. "Цього Різдва ніхто не буде самотнім, — кажуть у Vodafone, — це величезні амбіції, але разом ми зможемо!".

Erste Group — давайте в це свято подаруємо те, що принесе всім нам радість: краще майбутнє

  • В чому проблема?

Економія води, сортування сміття, використання велосипеда замість автомобіля, відмова від пластикового пакету — це все про відповідальність до нашої планети, і про те, яке життя ми можемо запропонувати нашим дітям.

  • Яке рішення?

Різдвяна реклама Erste Group наголошує — майбутнє, вільне від забруднень, є найкращим подарунком для наших дітей. Зворушливий анімаційний ролик Jung von Matt DONAU та Passion Pictures присвячений зростаючій кліматичній кризі та невеликим змінам, які кожен може здійснювати щодня.

У ролику йдеться батька, який прагне діяти стійко, думаючи про ще ненароджену дитину. У новій кампанії йдеться про ситуації із повсякденного сімейного життя, щоб показати, як навіть невелика дія може мати велике значення для забезпечення гідного життя наступним поколінням.

Apple — бережіть тих, кого любите

  • В чому проблема?

Традиції слід цінувати. Це девіз, якому Apple слідує щороку, випускаючи відеоролики перед Різдвом. У 2021 компанія акцентує ще й на тому, що збереження життя і здоров'я тих, кого ми любимо, —  головне завдання нашого сьогодення. 

  • Яке рішення?

Цього разу сюжет обертається навколо сніговика Саймона та його маленької творчині. Дівчинка хоче, щоб сніговик знову зміг насолодитися холодним вітром і свіжим снігом, і докладає неймовірних зусиль, щоб Саймон дожив до наступного Різдва. Сьогодні життєствердні історії потрібні світові більше, ніж раніше — говорить Apple.

Різдвяний рекламний ролик цього року унікальний ще й тим, що був знятий на iPhone 13 Pro — останню модель Apple. Це ще раз показує, що компанія вірить у нове покоління своїх телефонів. Що стосується якості кадрів, то вся реклама вийшла першокласною в деталізації і зйомці, і дивитися це відео — суцільне задоволення.

Macy's — допомагає долати страхи

  • В чому проблема?

Macy's – легендарний універмаг, який щороку проводить у Нью-Йорку Різдвяний парад. Але цьогоріч у своїй рекламі вони звертаються до дитячих страхів та важливості віри в себе.

  • Яке рішення?

У рекламі розповідається про оленя на ім'я Тіптоу, який хоче приєднатися до упряжки саней Санти, але боїться літати. Його друзі підбадьорюють його, але він наважується спробувати лише за наявності літального апарату. У повітрі надувні кулі, що змушують машину працювати, лопаються, і Тіптоу мало не падає, але потім знаходить у собі сміливість повірити в себе і подолати свій страх перед польотом. 

Виявляється, цю історію батько розповідає своїй дочці незадовго до того, як вони мають сісти у літак. Дівчинка теж боїться літати, і приклад оленяти допомагає їй впоратися зі своєю проблемою.  

Історія створена в рамках тринадцятирічної кампанії Macy Believe, яка неодноразово з'являлася у різдвяній рекламі. Головного героя 2021 вже зображено на вітринах флагманського магазину, до того ж він став повітряною кулею на параді Macy's Thanksgiving. Оленя Тіптоу також перетворили на плюшеву іграшку — 1000 таких іграшок будуть передані місцевим благодійним організаціям та Make-A-Wish.

 Prime Video — все починається з посмішки

  • В чому проблема?

Посмішки бувають різними — сором'язливі і ностальгічні, улесливі й поблажливі, іронічні, критичні і навіть професійні. А чи давно ви посміхалися від душі, тому що у вас гарний настрій, чи тому, що хтось до вас усміхнувся? Останнім часом світ сповнений агресії та проблем, і можливо саме звичайнісінька посмішка здатна врятувати людей від суцільного негативу. 

  • Яке рішення?

Prime Video запустили свою першу різдвяну рекламу для Європи, у якій представлена ​​історія неймовірної дружби між гієною та охоронцем зоопарку. Ідея фільму в тому, що справжня радість може виходити від найнесподіваніших зустрічей, а в кожній усмішці може бути захована незвичайна історія. Давайте дарувати один одному посмішки!

Disneyland Parіs — мрії дитинства мають збуватися

  • В чому проблема?

Різдвяні подарунки іноді можуть спричинити стрес, адже треба знайти найкращий подарунок для кожного члена сім'ї! Вгодити кожному часто непросто. Але як би ви відреагували, якби знайшли ідеальний різдвяний подарунок, а під час обміну подарунками сталася помилка?

  • Яке рішення?

У святковому ролику Disneyland Parіs BETC і Disneyland Paris перетворили одне з розчарувань Різдва – вибір неправильного подарунка – на момент радості, додавши трохи гумору і, звісно ж, реклами самого Діснейленду.  У відео мама знайшла ідеальний різдвяний подарунок для доньки, але натомість його передали татові. На щастя, тато в захваті від своїх чотирьох квитків до Діснейленду, і BETC спритно вказує, що Діснейленд — це подарунок, який може принести радість усім: як дитині. так і дорослому.

Втім, далеко не кожний може запропонувати своїм близьким проїхатися на різдвяні свята до Парижа. Хіба саме в Діснейленді захована справжня радість? Прислухайтеся до своїх близьких — у кожного є мрія, яка не встигла здійснитися у дитинстві.

Penny — ми всі хочемо повернутися до звичайного життя

  • В чому проблема?

В стресових ситуаціях ми можемо раптово усвідомити, чого хочемо насправді. Що насправді для нас важливо. І що є важливим для тих, кого ми любимо.

"Що ти хочеш на Різдво?" Мати з різдвяного ролику мережі супермаркетів Penny має несподівану відповідь на випадкове запитання сина-підлітка. Вона бажає повернути йому час молодості, який він втратив після майже двох років пандемії, з усім, що з ним пов'язане.

  • Яке рішення?

Таємні вислизання ночами, нехтування школою, дикі домашні вечірки, розбите серце та небезпечні пригоди — зазвичай батьки хочуть позбавити цього своїх дітей, щоб не хвилюватися. У нинішньому різдвяному ролику Penny все навпаки. Матір хоче, щоб її син нарешті зміг отримати той досвід, який є частиною дорослішання і який він не міг пережити під час пандемії. Після двох років коронавірусу жінка хоче, щоб її син просто міг бути підлітком, а ми всі повернулися до звичайного життя.

Сюжет ролику акустично підкріплений всесвітньо відомою піснею: хітом Бон Джові "Це моє життя".

Tesco — навіть Санта-Клаусу потрібен паспорт вакцинації, щоб доставляти подарунки по всьому світу!

  • В чому проблема?

Відповіддю попередньому ролику може стати креатив британської роздрібної мережі Tesco. 

"Санта може не приїхати через карантин", — каже диктор по телевізору. Усі в розпачі. Втім, врятувати Різдво і звичне життя може щеплення. Тож навіть Санта-Клаус отримує паспорт вакцинації, щоб доставляти подарунки по всьому світу. 

Ролик викликав шалену критику з боку користувачів, які виступають проти вакцинації і не вірять, що різдвяна реклама є місцем для соціальної реклами про COVID-19. Але Tesco і всі герої різдвяного відео компанії налаштовані рішуче — ніщо і ніхто не завадить їм добре провести Різдво.

  • Яке рішення?

Безліч перешкод долають герої відео лише завдяки поєднанню ентузіазму, удачі та дотримання протоколів про здоров'я. В коментарях Tesco підкреслює, що рекламний ролик "відображає чинні правила та положення щодо міжнародних поїздок".

"Ми знаємо, що Різдво є надзвичайно важливим часом для багатьох наших клієнтів, і після минулорічних подій це стало ще більш актуальним, ніж будь-коли. Наше дослідження показало, що люди знову з нетерпінням чекають на зустрічі зі своїми близькими, і на тлі скасованих торік планів вони не дозволять нічому завадити їм провести гідне святкування цього року», — зазначили в компанії. 

Posten — Санта Клаус руйнує стереотипи

  • В чому проблема?

Норвезька поштова служба Posten теж не боїться критики і цього святкового сезону руйнує стереотипи. Компанія випустила сміливу різдвяну рекламу з Санта-Клаусом і зробила його представником ЛГБТ-спільноти. У новому ролику до свят він став геєм і знайшов своє кохання.

  • Яке рішення?

Відео називається "Коли Гаррі зустрів Санту". За сюжетом Санта і головний герой Гаррі закохані один в одного, але через обов'язки чарівника можуть бачитися лише один раз на рік — коли Санта приносить чоловікові подарунок. Мабуть, Гаррі більше не міг терпіти таких рідкісних зустрічей і написав листа на Північний полюс: "Любий Санто, все, що я хочу на Різдво — це ти". Зрештою, бажання головного героя було почуте, адже Санта знайшов собі помічників — замість нього різдвяні подарунки розвозить Posten, і тепер пара може бути разом. 

Ролик присвячений і важливій даті — у 2022 році Норвегія святкує 50 річницю декриміналізації гомосексуалізму в країні, а також підкреслює схильність Posten до принципів інклюзивності та різноманітності у політиці працевлаштування.

Morrisons — "Різдвяний фермер" робить Різдво дивовижним

  • В чому проблема?

Всі ми знаємо, хто кладе подарунки під ялинку, але чи ви замислювалися, звідки береться в холодильнику різдвяна їжа? 

  • Яке рішення?

Будучи найбільшим клієнтом британських фермерських господарств, компанія Morrisons обрала героями своєї реклами селян, щоб подякувати їм за роботу, яку вони роблять, щоб зробити Різдво особливим.

У чарівному ролику компанія вшановує фермерів, які працюють цілий рік, щоб зробити можливим святковий стіл. У "Різдвяному фермері" Morrisons є чарівник-аграрій, вантажівки-олені, комбайн замість саней та ельфи-помічники, які працюють за лаштунками в магазинах. Цей фільм робить святкову їжу такою ж дивовижною та загадковою, як подарунки від Санта-Клауса. 

Coca-Cola — магія відбувається через спільні особливі моменти

  • В чому проблема?

У реалістичному відео Coca-Cola мама та син напередодні Різдва переїжджають у нову квартиру. В сучасних будівлях димарі знайти неможливо. Навіть кватирки не завжди є. Тож тепер Санта має купу проблем щодо доставки подарунків. Що ж робити?

  • Яке рішення?

У різдвяному ролику всесвітньо відомої компанії хлопчик починає будувати з картонних коробок димар, щоб до нього зміг прийти Санта. Спостерігаючи за роботою малого, весь будинок, охоплений святковим настроєм, приєднується до будівництва і підготовки до Різдва. Тепер подарунок від Санти отримає кожний мешканець багатоповерхівки!

Ідея ролика в тому, що справжня магія свята не в подарунках — чарівництво відбувається через спільні особливі моменти. А його герої нагадують нам про дух спільноти, який багато кому допоміг минулого року, коли пандемія підштовхнула нас звернутися до інших. Створений DentsuMB UK, весь фільм заснований на оркестровій версії Chim Chim Cher-ee з діснеївського фільму "Мері Поппінс", і це, безумовно, надихає.

John Lewis — немає нічого чарівнішого за перше Різдво

  • В чому проблема?

John Lewis, британська компанія, якій належить велика мережа універмагів, створила зворушливу рекламу про диво першого святкування Різдва.

В компанії зазначили, що цією своєю роботою вони хотіли посіяти радість у людях, оскільки багато хто з них не міг відсвяткувати Різдво традиційним способом минулого року або поділитися ним із близькими так, як їм би того хотілося.

  • Яке рішення?

У своєму різдвяному ролику 2021 року під назвою "Несподіваний гість" хлопчик-підліток на ім'я Натан зустрічає інопланетянку на ім'я Скай, яка була змушена здійснити аварійну посадку на Землі. Потоваришувавши зі Скай, Натан показує їй цілу низку святкових сімейних традицій. Вони разом прикрашають ялинку, їдять тістечка, кидаються сніжками, дивляться різдвяний фільм, а також хлопець дарує інопланетній дівчинці різдвяний джемпер. Це відбувається в момент їх прощання, оскільки Скай зрештою виправляє свій корабель, що дає їй можливість повернутися додому.

Клер Пойнтон, директорка по роботі з клієнтами в John Lewis, сказала: "Немає нічого чарівнішого, ніж вперше відчути радість Різдва та насолодитися улюбленими святковими моментами з близькими. Після 18 місяців пандемії ми хотіли, щоб наша реклама справді святкувала це, оскільки ми всі з нетерпінням очікуємо світлого майбутнього".

Ще більше корисних рішень!

Секрет популярності різдвяних реклам у тому, що ці зворушливі міні-фільми повертають нас у дитинство, пробуджують в кожному співпереживання і людяність, адже Різдво — свято любові і тепла. В ці дні не можна забувати про добрі вчинки та милосердя, не можна відмовляти тим, хто просить і потребує допомоги. 

Примножити доброту просто — дізнатися і виконати дитячу мрію близької людини, захистити від засудження несхожих на інших, винести пакетик корму для бездомних тварин, зробити доброчинний внесок у благодійну організацію, стати одним з "онуків" для життєлюбів Ба і Ді або святим Миколаєм для дітей з прифронтових територій. Чи просто присісти на лавочку біля під'їзду і послухати спогади літньої сусідки. Не важливо, людина це чи тварина, ми завжди маємо можливість підтримати і допомогти. Та загаломі, і світле свято для добрих справ — умова не обов'язкова. 

Рубрика:
Кейси
1
3052

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: