fbpx
Сьогодні
18:08 07 Лип 2021

Арестович заявив, що конкретні новини про участь США у переговорах щодо Донбасу будуть у серпні

English version here

Фото: Reuters

Україна домагається залучення США до переговорів щодо Донбасу, конкретні новини можуть з'явитися після переговорів президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена, намічених на серпень.

Про це розповів на телеканалі "Україна 24" радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович.

"Що стосується залучення США, то переговори ведуться, про допустимість цього говорив віце-прем'єр Резніков. Були інші заяви в ЗМІ, зокрема заяви представників Офісу президента, про те, що такі переговори ведуться. Поки вони ведуться в якості консультацій на рівні політичних радників у нормандському форматі. Навіть називалося прізвище – Вікторія Нуланд як призначена США особа, яка керує питанням вирішення кризи на сході України і в Криму", – зазначив він.

За словами Арестовича, конкретні новини повинні з'явитися в серпні після візиту президента України до Сполучених Штатів і прямих переговорів з президентом США.

"Як я розумію, ми хочемо, щоб США в тому чи іншому вигляді були залучені до питань, які вирішуються в нормандському і мінському форматах, взяли там активну участь і здійснили певні зусилля для того, щоб питання, яке були підняті під час останнього паризького саміту, зрушили з місця і почали реалізовуватися – перш за все, гуманітарні питання і безпека", – заявив радник української делегації в ТКГ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: