fbpx
Сьогодні
16:27 06 Лип 2021

Члени української делегації у ТКГ покинули засідання через представницю терористів ОРДЛО

English version here

На засідання політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу члени делегації Росії покликали представницю ОРДЛО Майю Пирогову, після чого члени української делегації залишили засідання.

Про це на телеканалі "Україна 24" розповів член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш.

За його словами, завтра відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи, а сьогодні працювали робочі підгрупи ТКГ.

Гармаш розповів про хід неформального засідання політичної підгрупи:

"Сьогодні було цікаво те, що дебютувала нова модераторка від ОБСЄ Сільвія Берман. Почалося з невеликого конфузу – вона не зовсім ще увійшла в курс справи. Цим скористалася російська делегація і запропонувала оголосити неформальне засідання формальним. Вона це зробила. Природно, за стіл переговорів сіли ми, представники ОРДЛО від України. Після цього ввели в віртуальну кімнату переговорів відому нам Майю Пирогову, яка представляє, так би мовити, "громадських експертів від ОРДЛО". Ми, як попереджали неодноразово, і сьогодні теж попереджали пані Сільвію Берман, вийшли з-за столу переговорів, з кімнати переговорів, тому що ми не будемо сидіти за одним столом з людиною, засудженою за тероризм", – сказав учасник переговорів.

Як зазначив Гармаш, в результаті "виникла незручна ситуація, коли Сільвія Берман опинилася фактично одна в переговорній кімнаті".

"Довелося врегулювати це питання додатковими контактами на рівні телефонних дзвінків і продовжувати засідання вже як неформальну зустріч. Така ось незручна ситуація", – додав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: