fbpx
Сьогодні
13:20 07 Лип 2021

Зеленський вважає, що США можуть вплинути на Росію для закінчення війни в Україні

English version here

Президент Володимир Зеленський підтримує розширення Нормандського формату або створення ще одного майданчика для врегулювання ситуації на сході України із долученням потужних світових держав.

Однак кількість форматів не впливає на їх якість, війну має закінчити Росія, заявив глава держави під час спільної з Президентом Литви Гітанасом Науседою пресконференції у Вільнюсі, повідомляє "Укрінформ".

"Якщо ми бачимо гальмування в Нормандському форматі, я про це відверто сказав, я вважаю, що там іде гальмування. Тому я виступав за те, щоб доєдналися країни, потужні країні, потужні геополітичні гравці, які можуть вплинути на Російську Федерацію перш за все, а це значить – на закінчення війни в Україні. Тому я виступав за розширення Нормандського формату. Дійсно, це може бути інший формат, щоб не ламати, скажімо так, домовленості всередині Нормандського формату, це може бути ще один паралельний формат, але, мені здається, від кількості форматів якість не змінюється", – сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що якщо Росія "буде змушена нашими спільними зусиллями і партнерами, або погодиться завдяки нашій спільній дипломатичній роботі і захоче все ж таки закінчити війну, вона закінчить, незважаючи на кількість доданих держав і кількість форматів".

Водночас глава держави зазначив, що хотів би, аби "потужність США допомогла Україні в завершенні цієї трагедії у центрі Європи у ХХІ столітті".

Нагадаємо, Зеленський 6-7 липня перебуває з візитом у Литовській Республіці.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні у межах робочого візиту до Литви відбулась зустріч Глави Української держави Володимира Зеленського та Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди.

Після зустрічі президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Україні потрібно надати чіткі плани, за якими вона буде рухатися в напрямку членство в Євросоюзі та НАТО. 

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дозволить перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.

Також у Литві міністри закордонних справ країн Люблінського трикутника – України, Литви та Польщі – підписали три спільні документи, в тому числі щодо підтримки членства України в ЄС та НАТО.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: