fbpx
Сьогодні
17:21 05 Лип 2021

Кулеба прокоментував заяви Лукашенка на адресу України

Україна знайшла оптимальний баланс обмежень щодо Білорусі.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише "Україна 24".

"Звичайно, ефективна політика — це коли збалансовані політика та економіка. У білоруському випадку ми знайшли такий баланс. Ми стоїмо на боці цінностей і підтримуємо білоруський народ у його прагненні жити в демократичній країні, де тебе не б'є поліція і не катують у в'язниці. Але при цьому ми дозволяємо українським компаніям заробляти гроші на білоруському ринку, щоб вони повертали їх сюди у вигляді податків і створених робочих місць.

Звичайно, будь-який баланс не є вічним, і залежно від розвитку ситуації в Білорусі ми можемо зміщувати акцент. Але станом на зараз ми знайшли баланс", — сказав він.

Кулеба зазначив, що багато заяв президента Білорусі щодо України не відповідають дійсності.

"Що стосується заяв Олександра Лукашенка, він любитель резонансних заяв і дуже часто розмовляє заголовками, які відразу потрапляють у медіа. Потрібно зберігати спокій і розуміти, що стосовно Лукашенка завжди потрібно проводити ретельний фактчекінг. Запевняю вас, що заяви про контрабанду зброї з України не відповідають дійсності, як і заява про те, що кордон закритий. За моєю інформацією, кордон працює. Україна не шукає конфлікту, але завжди жорстко захищатиме свої інтереси, якщо нам спробують цей конфлікт нав'язати", — сказав він.

Кулеба зазначив, що Україна багато в чому залежить від білоруського пального, і цю ситуацію потрібно змінювати якнайшвидше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: