fbpx
Сьогодні
13:27 05 Лип 2021

Кулеба заявив, що Росія залякує інші країни, щоб вони не брали участь у "Кримській платформі"

Росія шантажує та погрожує іншим країнам, вимагаючи не брати участі у платформі.

Про це повідомив на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Міжнародна політика" міністр МЗС Дмитро Кулеба, передає УНН.

"Росія шантажує та погрожує іншим країнам, вимагаючи не брати участі у Платформі. Деяким вкрай важко під тиском Москви. На цьому тлі участь держав в Кримській платформі — це дуже простий тест про те з ким ти в питанні окупованого Криму — з Росією і агресією чи з Україною і міжнародним правом?", — сказав Кулеба.

Зокрема, Дмитро Кулеба зазначив, якщо подивитися на ці регіональні формати на карті, стратегія стає наочною.

"Легко побачити вертикальну вісь від Балтійського до Чорного моря. Це простір свободи, безпеки та процвітання України, східний фланг НАТО та ЄС. Посилення малих альянсів робить членство України в ЄС і НАТО історично неминучим на рівні практичної взаємодії", — додав міністр.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні, 5 липня, почалася сесія "Міжнародна політика" Всеукраїнського форуму "Україна 30". Захід триватиме у столиці три дні.

Під час відкриття форуму Зеленський заявив, що сподівається затвердити Стратегію зовнішньополітичної діяльності України до 24 серпня, 30-ї річниці незалежності України. Зеленський також назвав свою головну мету на посаді президента України.

У свою чергу Кулеба заявив, що низка важливих країн не продає Україні озброєння виключно з політичних причин. Також він зазначив, що під час зустрічі Зеленський та Меркель говоритимуть про ключові речі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: