fbpx
Сьогодні
12:09 05 Лип 2021

Низка важливих країн не продає Україні озброєння виключно з політичних причин, - Кулеба

Низка важливих країн світу виключно з політичних причин відмовляються продавати Україні озброєння.

Про це на форумі "Україна 30. Міжнародні політика" заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає lb.ua.

Він додав, що зараз питання безпеки України залежить від волі народу, Збройних сил України та дипломатії.

"Ми поки не є членами НАТО, ми не маємо гарантій безпеки інших держав. Низка важливих країн світу з політичних причин, виключно з політичних причин не продає нам озброєння, яке здатне зміцнити нашу оборону. Попри це ми розвинули військово-технічну співпрацю з США Великою Британією, Туреччиною. Україна буде членом НАТО. Це питання часу і ціни, яку ми заплатимо", – заявив міністр.

Він додав, що поки Україна не є членом Альянсу, вона розвиває інші відносини, як то Люблінський трикутник та "Квадрига".

Нагадаємо, наприкінці квітня в німецьких ЗМІ з'явилась інформаці, що Україна на тлі загострення ситуації на кордоні з Росією просила Німеччину надати їй летальну зброю. Київ, зокрема, просив допомогти боєголовками для протикорабельних ракет SeaSpear, зенітніми гарматами GDM-008 Millennium і безпілотними підводними системами SeaCat і SeaFox, які виявляють і знешкоджують морські міни.

Інсайдери обох країн зазначили, що міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас був проти цього, а міністр оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер, з іншого боку, – була "відкритою". Водночас посол України у Німеччині Андрій Мельник повідомляв, що ідею підтримав голова Комітету Бундестагу з закордонних справ Норберт Рьоттген.

У червні голова МЗС України Кулеба назвав рішення Німеччини не експортувати озброєння в Україну "слабким з політичної і моральної точки зору".

Як повідомляла Рубрика, сьогодні, 5 липня, почалася сесія "Міжнародна політика" Всеукраїнського форуму "Україна 30". Захід триватиме у столиці три дні.

Під час відкриття форуму Зеленський заявив, що сподівається затвердити Стратегію зовнішньополітичної діяльності України до 24 серпня, 30-ї річниці незалежності України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: