fbpx
Сьогодні
12:24 05 Лип 2021

Під час зустрічі Зеленський та Меркель говоритимуть про ключові речі, - Кулеба

Фото Reuters

Голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, про що говоритимуть президент Володимир Зеленський та канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі.

Про це він заявив під час форуму "Україна 30. Міжнародна політика".

"Це буде довірлива розмова між президентом та канцлеркою. Вони говоритимуть про ключові речі – безпеку, нормандський формат. Будуть говорити про "Північний потік-2", про торгівлю між нашими країнами, про німецькі інвестиції в Україну", – заявив Кулеба.

Він також нагадав про те, що ангела Меркель скоро має піти зі своєї посади.

"Коли я був у Берліні, буквально пару тижнів тому, мені практично кожен співрозмовник казав: "Якщо ви хочете щось змінити у німецькій політиці, то ви маєте дочекатися нової коаліції, і сподіватися, що вона складеться на вашу користь". Тому безумовно зараз не скажеш, якою буде політика Німеччини (після відставки Меркель – ред.), але ми працюємо над тим, щоб з низки питань позиція Німеччини змінилася", – зазначив голова МЗС.

За словами Кулеби, він зустрівся з представниками ключових німецьких партій, які претендують на перемогу на виборах, чи на достойний результат. Міністр заявив, що зробив це аби "закласти їм на рівні підсвідомості важливість та пріоритетність українського порядку денного".

У червні відбулася розмова канцлерки Ангели Меркель і Володимира Зеленського. Серед іншого, співрозмовники обмінялися запрошеннями: Меркель запросила Зеленського в Берлін 12 липня, Зеленський – запросив Меркель на інавгураційний саміт Кримської платформи і святкування 30-річчя Незалежності України 24 серпня у Києві.

Повідомлялося, що основною темою переговорів Зеленського з Меркель в Берліні може стати не лише перспектива запуску російського газопроводу "Північний потік-2", що загрожує національній безпеці України, а й поставки нам оборонних озброєнь.

У вересні в Німеччині відбудуться вибори до Бундестагу, після чого в уряді, швидше за все, з'явиться чорно-зелена коаліція. Коаліцію християнських демократів і "зелених" у Києві розглядають як одну з найбільш сприятливих для України, чекаючи, зокрема, перезавантаження політики щодо "Північного потоку-2".

Як повідомляла Рубрика, сьогодні, 5 липня, почалася сесія "Міжнародна політика" Всеукраїнського форуму "Україна 30". Захід триватиме у столиці три дні.

Під час відкриття форуму Зеленський заявив, що сподівається затвердити Стратегію зовнішньополітичної діяльності України до 24 серпня, 30-ї річниці незалежності України

У свою чергу Кулеба заявив, що низка важливих країн не продає Україні озброєння виключно з політичних причин.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: