fbpx
Сьогодні
22:26 29 Тра 2021

В Україні запустили чат-бот, який допоможе відслідковувати зміни у законопроєктах

В Україні з'явився Telegram-бот, за допомогою якого можна відстежувати оновлення, пов'язані із законодавством. Зміни щодо тих чи інших законопроєктів у Верховній Раді можна шукати за ключовими словами, профільними комітетами та прізвищами народних депутатів.

Чат-бот "ЧЕСНО про закони" презентував 26 травня Громадський рух ЧЕСНО.

"Станом на середину травня народні депутати цього скликання встигли подати понад 3000 законопроєктів — близько 144 на місяць, чотири-п'ять на день. Якщо дивитися на навантаження по законодавчій активності в розрізі профільних комітетів, то найбільше законопроєктів має Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики — близько 580. На другому місці Комітет з питань правоохоронної діяльності — близько 390", — зазначила провідна аналітикиня ЧЕСНО Оксана Ставнійчук.

Вказано, що після налаштування відстеження у боті можна слідкувати за законопроєктами з моменту їх реєстрації, а не тоді, коли зміни подали до першого читання документу.

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін зазначив, що для того, аби боротися з корупцією на старті, потрібно розуміти, які зміни вносяться до законів. За його словами, зараз ЦПК моніторить понад 40 законопроєктів, однак чат-бот дозволить слідкувати за всіма документами, які цікавлять ЗМІ чи громадські організації.

"Ми переконані, що цей сервіс буде корисний не лише громадським організаціям чи медіа, які висвітлюють діяльність парламенту, але й бізнесу та самим народним депутатам", — зазначила лідерка ЧЕСНО Віта Думанська.

Чат-бот у Telegram має назву "ЧЕСНО про закон", або ж його можна знайти за ім'ям @chesno_zakon_bot.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: