fbpx
Сьогодні
16:28 29 Тра 2021

У США створили додаток для знайомств, де пару підбирають за схожістю гумору: як це працює

Студентка Стенфордської бізнес-школи у США Від'я Мадхаван розробила мобільний додаток для знайомств Schmooze, який дозволяє знайти партнера зі схожим почуттям гумору.

Про це розповіла сама розробниця, пише TechCrunch.

На відміну від Tinder та інших аналогічних платформ, користувачам пропонують «свайпати» не фотографії, а меми. Schmooze використовує технологію машинного навчання.

Підбір пари відбувається на основі однакового почуття гумору, коли користувачам подобається аналогічний контент.

Також додаток враховує професію, інтереси й бажання людей. Після виявлення спільностей людям пропонують обмінятися повідомленнями у спеціальному чаті.

Зараз додаток перебуває на стадії бета-тестування. Улітку 2020 року Schmooze уперше запропонували випробувати двомстам студентам Стенфорда. Відтоді його завантажили понад 10 тисяч американців.

Усі меми відбирає команда розробників — зараз у базі 5 тисяч зображень. Кожен день у каталог додають приблизно 200 мемів, а жарти, які втратили актуальність (наприклад, присвячені виборам у США) — видаляють.

Чому саме гумор?

Такий задум виник у жінки, коли вона працювала аналітикинею в Індії та планувала вступати в аспірантуру до Каліфорнії. Мадхаван написала десяти колегам в LinkedIn, сподіваючись отримати професійну пораду, чи варто йти саме в той навчальний заклад, про який вона думала.

І от лише один із них відповів. Протягом двох днів Мадхаван обмінялася з ним «приблизно 200 електронними листами, і всі вони були засновані на жартах». Пізніше пара одружилася.

Дівчина впевнена, що гумор — це найкращий спосіб завести нові дружні та романтичні стосунки, і хоче, щоб людям у цьому допоміг її стартап.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: