fbpx
Сьогодні
18:11 27 Тра 2021

У Києві створили мапу доступних закладів столиці

Громадська організація Доступно.UA подарувала Києву до дня міста карту доступності столичних локацій. Команда перевірила 150 закладів Києва, серед яких є адміністративні локації, заклади громадського харчування, супермаркети, аптеки, банки, торгові центри тощо.

Про це пише Рубрика з посиланням на пресслужбу Доступно.UA.

Тепер усі локації можна знайти на мапі доступності українських міст, що розвиває організація: всього на мапі вже є 28 міст України і більше 1140 закладів всього.

Доступно.UA мапа

Фото: Доступно.UA

«Ми стартували у 2015 році і з того часу робимо світ навколо доступним. Кому потрібна доступність? Насправді, всім у різний час свого життя. До маломобільних груп населення належать 27-55% жителів українських міст, і це не лише люди з інвалідністю: також батьки з дитячими візочками, літні люди, вагітні, люди з тимчасовими травмами. Кожна людина в той чи інший період життя потребує максимально зручного простору для пересування. Це також і мандрівники з важкою валізою та й будь-хто після виснажливого дня. Сподіваюсь, ми всі постаріємо — і тоді пандуси, пониження і зручний простір будуть потрібні нам усім» — розповів засновник Доступно.UA Дмитро Щебетюк на пресконференції в Українському Кризовому Медіа Центрі.

Доступно.UA мапа

Фото: Доступно.UA

27-го травня команда Доступно.UA нагородила кілька закладів, що відповідають усім критеріями доступності, відзнакою #ДоступноРекомендує. Це коворкінги Перемога Спейс і Освіторія Хаб, заклади харчування Остання Барикада, Kyiv Food Market, та Реберня на Арсенальній. З деякими із цих закладів команда давно співпрацює і консультує, як зробити свій простір доступним.

«Деякі власники бізнесу кажуть: нам не потрібна доступність, до нас не ходять люди на візках. А люди на візках кажуть: як можна до вас потрапити, якщо ви не доступні? Додаток DOSTUPNO в цьому допомагає: там можна одразу побачити, в які заклади ви можете потрапити», — кажуть у Доступно.UA.

Доступно.UA мапа

Фото: Доступно.UA

В додатку є багато параметрів, за якими фільтрують локації: вхід, вбиральня, зручність всередині, ввічливість персоналу, парковка і велопарковка, чи підходить заклад для дітей, наявність продубльованого меню шрифтом Брайля або адаптованого меню на сайті, можливість відвідати заклад з тваринами, наявність ігрової кімнати і сповивального столика тощо.

В додатку є і фото локацій, щоб кожна людина могла оцінити для себе, чи їй буде комфортно у цьому закладі. 

Завантажити Dostupno можна тут 👇

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: