fbpx
Сьогодні
19:16 28 Тра 2021

МЗС підготувало санкційний пакет щодо Білорусі, який має розглянути РНБО

Міністерство закордонних справ України передало Раді національної безпеки та оборони санкційний пакет щодо осіб, які причетні до фальсифікації президентських виборів у Білорусі та репресій щодо її громадян.

Таку заяву зробив в ефірі телеканалу "Україна 24" заступник голови МЗС Євгеній Єнін.

"З самого початку протестів у Білорусі уряд України солідаризувався з позицією міжнародних партнерів, насамперед ЄС. МЗС підготувало відповідний санкційний пакет, який передано до розгляду РНБО. Ми сподіваємося, що найближчим часом, можливо, цей пакет буде розглянуто і наслідком відповідних рішень стане саме указ президента. Ідеться насамперед про тих представників білоруського режиму, які брали участь у фальсифікаціях виборів або були залучені до репресій проти мирних громадян", – зазначив він.

Заступник Кулеби додав, що забороною транзиту літаків через Україну літаків білоруських компаній українська сторона вчергове показала, що вважає абсолютно ненормальною ту практику, яка була застосована білоруською владою з посиланням нібито на якесь повідомлення про замінування літака.

Заступник міністра офіційно підтвердив, що жодних повідомлень щодо замінування літака ані Україна, ані інші країни-партнери не отримували.

"Відповідно, білоруський режим вчинив це саме з метою політичної розправи над одним із опозиціонерів", – наголосив він.

Нагадаємо, 28 травня ЗМІ опублікували інформацію про те, що з 29 травня Україна закриє повітряний простір для білоруських авіаліній.

З 26 травня Україна вже припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським літакам та авіакомпаніям забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Держприкордонслужбі доручили припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Так в уряді відреагували на затримання в Мінську співзасновника опозиційних білоруських Telegram-каналів Романа Протасевича.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні стало відомо, що заборону на польоти у своєму повітряному просторі літакам білоруських авіаперевізників ввів уряд Естонії.

Раніше польоти "Белавіа" до себе вже заборонили Латвія, Швеція, Велика Британія, Франція, Чехія, Словаччина, Польща та Фінляндія.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: