fbpx
Сьогодні
15:38 28 Тра 2021

У ЄС готові залучити до Білорусі 3 млрд євро після її "демократичної трансформації"

Європейська комісія у п'ятницю представила на розгляд Ради ЄС економічний план підтримки Білорусі на 3 млрд євро, який буде задіяний лише після початку демократичних перетворень.

Про це заявила речниця ЄК на брифінгу у Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

"Президентка сьогодні надіслала листа опозиційній лідерці Білорусі Світлані Тихановській та іншим опозиційним лідерам, висловивши свою поваги та захоплення мужністю та сміливістю людей Білорусі. Президентка запевнила, що ЄС готовий допомагати мирному демократичному переходу і представила всеосяжний план ЄС економічної підтримки для демократичної Білорусі на 3 млрд євро", – сказала речниця.

За її словами, план є пакетом інвестицій, який базується на грантах та позиках, залученні приватних інвестицій, співпраці з міжнародними фінансовими інституціями.

В Єврокомісії зазначили, що план допоможе Білорусі стабілізувати економіку, реформувати інституції, створити нові робочі місця.

"ЄС активує цей план лише як тільки Білорусь перейде до демократичного переходу. Це план – послання надії і підтримки білорусам", – зазначили в Єврокомісії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: