fbpx
Сьогодні
14:33 28 Тра 2021

Білорусь ввела режим індивідуального ліцензування на імпорт з України

Рада міністрів Білорусі запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів. У Міністерстві економіки України назвали це дискримінацією.

Про це повідомляє "Нromadske", передає Рубрика.

За оперативною інформацією Мінекономіки, відповідне рішення Рада міністрів Білорусі затвердила постановою від 26 травня №292.

Режим індивідуального ліцензування буде розповсюджуватися на кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, шпалери, туалетний папір і пакування, цеглу, керамічну плитку, шкільні ампули, сільгосптехніку для сіяння, пральні машини та меблі.

Рішення набуде чинності через 10 днів після публікації й розраховане на 6 місяців.

У Мінекономіки України назвали такі дії Білорусі "необґрунтованими та дискримінаційними". Мовляв, режим індивідуального ліцензування означає ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі.

Зараз Кабінет Міністрів проводить консультації з виробниками про те, як усунути негативні наслідки таких дій з боку уряду Білорусі.

Крім того, як повідомив директор "консалтингової групи А-95" Сергій Куюн, Білорусь, схоже, вирішила закрити постачання бензину А-95 в Україну.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: