fbpx
Сьогодні
10:50 28 Тра 2021

Україна закриває повітряний простір для білоруських авіаліній

English version here

Україна закриває повітряний простір для білоруських авіаліній. Заборона набуває чинності від 00:00 29 травня.

Кабмін дав відповідне протокольне доручення Міністерству інфраструктури і "Украероруху", передають Інтерфакс-Україна та РБК-Україна з посиланням на власні джерела в уряді.

"Доручили встановити від 00:00 29 травня заборону на використання повітряного простору України повітряними суднами, які зареєстровані в реєстрах Республіки Білорусь", – зазначив співрозмовник.

Це означає, що білоруські літаки не тільки не зможуть сідати в українських аеропортах, а й пролітати над територією України транзитом.

З 26 травня Україна вже припинила авіасполучення з Білоруссю. Українським літакам та авіакомпаніям забороняється виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Держприкордонслужбі доручили припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Так в уряді відреагували на затримання в Мінську співзасновника опозиційних білоруських Telegram-каналів Романа Протасевича.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні стало відомо, що заборону на польоти у своєму повітряному просторі літакам білоруських авіаперевізників ввів уряд Естонії.

Раніше польоти "Белавіа" до себе вже заборонили Латвія, Швеція, Велика Британія, Франція, Чехія, Словаччина, Польща та Фінляндія.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: