fbpx
Сьогодні
19:54 24 Тра 2021

Дівчину Протасевича вже другу добу тримають у СІЗО без пред'явлення обвинувачень

Затримана разом з опозиційним журналістом, співзасновником Nexta Романом Протасевичем громадянка РФ Софія Сапега утримується у слідчому ізоляторі Окрестіна у Мінську.

Про це повідомила BBC мати дівчини Анна Дудич.

«Вони були на відпочинку. Звичайна поїздка з молодиком, ні до чого не зобов'язує. (…) Зараз вона перебуває в ІТТ Окрестіна, ми її сьогодні знайшли, найняли адвоката», – розповіла Дудич.

За словами жінки, про те, що рейс з Афін до Вільнюса терміново сів у Мінську, сім'я дізналася з Instagram. Сама Софія встигла написати в WhatsApp лише одне слово – «мама». Після цього зв'язок із нею перервався.

У чому саме обвинувачується 23-річна росіянка, досі невідомо. Міністерство закордонних справ Росії запросило консульський доступ до затриманої.

«Ми зустрілися з консулом, поспілкувалися, описали ситуацію, вони в курсі події, сподіваюся, вони нам допоможуть», – додала мати затриманої.

Нагадаємо, що у Мінську літак авіакомпанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, приземлився в національному аеропорту "Мінськ" – пілоти подали аварійний сигнал, бо отримали повідомлення про бомбу на борту.

До летовища прибула саперна служба, однак вибухових пристроїв не виявила.

У цей момент відбувся арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: