fbpx
Сьогодні
16:02 23 Тра 2021

Тихановська про арешт Протасевича: Відсьогодні жодна людина, яка летить над Білорусю, не може бути впевнена у безпеці

Фото Reuters

Опозиційна лідерка Білорусі Світлана Тихановська відреагувала на арешт журналіста Романа Протасевича в аеропорті Мінську.

Свою заяву з приводу цієї події вона опублікувала у Telegram.

Вона назвала абсолютно очевидним, що екстрене приземлення літака у Мінську було задіяне для схоплення Протасевича.

"Режим поставив під загрозу безпеку пасажирів на борту і всієї цивільної авіації заради розправи над людиною, яка була редактором найбільших білоруських незалежних телеграм-каналів. Тільки за це його визнали терористом, і тільки за це зараз у Білорусі Роману може загрожувати смертна кара", – зазначає вона.

Вона повідомила, що опозиція вже повідомила в офіс Ryanair і Міжнародну організацію цивільної авіації, зажадавши почати розслідування за фактом події. Тихановська не виключає, що через цю подію  Білорусь можуть виключити з ICAO.

"Від сьогодні жодна людина, яка здійснює політ над Білоруссю, не може бути впевнена у своїй безпеці. Адже режим зловживає правилами повітряного сполучення заради того, щоб захоплювати незгодних", – вважає Тихановська.

Нагадаємо, що у Мінську літак авіакомпанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, приземлився в національному аеропорту "Мінськ" – пілоти подали аварійний сигнал, бо отримали повідомлення про бомбу на борту.

До летовища прибула саперна служба, однак вибухових пристроїв не виявила.

У цей момент відбувся арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: