fbpx
Сьогодні
17:31 23 Тра 2021

"Дізналися з телеграм-каналів": батько Протасевича прокоментував затримання сина

Батько блогера Романа Протасевича прокоментував затримання сина.

"У нас шок, усвідомлення того, що те, що відбувається, не вписується ні в які рамки логіки та розумних правил. Ми навіть припустити не могли такий поворот подій", – так прокоментував TUT.BY затримання Романа його батько Дмитро.

Рідні Романа дізналися про затримання сина з телеграм-каналів. Батькам було відомо, що Роман мав летіти з Афін сьогодні [23 травня], але вони не знали, яким рейсом і куди саме він прилетить. А дізнавшись з новин про позапланову посадку в Мінську літака з Афін подумали, що відбувається щось недобре.

"Коли дізналися інформацію про те, що літак рейсу Афіни-Вільнюс здійснив посадку в Мінську, у нас виникла підозра, що щось тут не так. Ми подумали, що цим рейсом міг летіти наш син. Так і виявилося. Далі ми з телеграм-каналів дізналися, що його затримали", – розповів батько Романа.

Дмитро впізнав свого сина на фотографії, опублікованій, в тому числі, в телеграм-каналі Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС.

Що з блогером зараз і де він знаходиться, батьки не знають, офіційно їм нічого не повідомили, а телефон Романа Протасевича недоступний.

У Грецію Протасевич їздив у відпустку, кажуть батьки. Про його місцезнаходження знало обмежене коло людей.

"Це була суто наша інформація. Він нікому не хотів говорити. І від нас ніхто не міг дізнатися, що нам відомо, де знаходиться наш син", – говорить Дмитро.

Нагадаємо, що у Мінську літак авіакомпанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, приземлився в національному аеропорту "Мінськ" – пілоти подали аварійний сигнал, бо отримали повідомлення про бомбу на борту.

До летовища прибула саперна служба, однак вибухових пристроїв не виявила.

У цей момент відбувся арешт опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: