fbpx
Сьогодні
18:23 05 Кві 2021

ЦВК оголосила вибори в Раду на Прикарпатті такими, що відбулися

Центральна виборча комісія (ЦВК) 5 квітня прийняла протокол з мокрою печаткою від окружної виборчої комісії № 87 про підсумки голосування на проміжних виборах до парламенту 28 березня.

Результати виборів будуть встановлені після набрання законної сили всіх судових рішень, повідомляє пресслужба ЦВК.

"Дуже непрості вибори відбулися. Є багато сигналів про порушення, серед яких серйозне занепокоєння викликають встановлені факти зникнення виборчих бюлетенів. Закликаємо правоохоронні органи якнайшвидше провести неупереджене розслідування та притягнути до відповідальності осіб, які вчинили ці порушення. Своєю чергою ЦВК буде детально опрацьовувати усі матеріали від ОВК та в межах своїх повноважень встановлюватиме результати виборів з урахуванням судових рішень, що набудуть законної сили", – зазначив голова комісії Олег Діденко.

Як повідомляла Рубрика, 28 березня на Івано-Франківщині відбулися довибори нардепа по 87-му виборчому округу з центром у Надвірній. Тут балотувалось 14 кандидатів.

4 квітня ЦВК заявила про опрацювання усіх протоколів та перемогу Василя Вірастюка, який балотувався від партії "Слуга народу".

З 31 березня на 1 квітня ОВК призупининяла підрахунок голосів на 87-му виборчому окрузі до 11 години ранку.  Відомо, що члени ОВК залишали будівлю завдяки коридору, який зробила поліція, бо представники дільничних комісій, які п'яту добу не могли здати протоколи, їх не випускали. Після перерви ОВК відновила роботу у повному складі.

Як повідомлялося, кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський вимагає визнати вибори недійсними і оголосити перевибори. Вірастюк заявляє, що не бачить підстав для перевиборів на окрузі, але готовий до перерахунку голосів.

Крім того, відомо, що представники партії "Слуга народу" їздили на 87 виборчий округ. Спостерігачі повідомили, що нардеп Тищенко на дільницях вимагав журналістські посвідчення та вимагав від кандидата Шевченка стати перед ним на коліна. Радник Авакова заявив,  Тищенко не мав права перевіряти журналістські посвідчення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: