fbpx
Сьогодні
19:56 01 Кві 2021

Довибори в Раду: в Авакова прокоментували ситуацію в Івано-Франківській області

Фото Reuters

28 березня в окрузі №87 в Івано-Франківській області пройшли довибори до Верховної Ради. Підрахунок голосів супроводжується скандалами, зокрема, за словами спостерігачів від громадської організації "Чесно", нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко намагався зірвати підрахунок голосів, вимагав журналістські посвідчення і робив спроби їх вилучати.

Радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко прокоментував ситуацію в окрузі, пише Україна 24.

За словами радника, Тищенко не мав права перевіряти журналістські посвідчення.

"Законом про статус народного депутата такі дії не передбачені, відповідно, він цього робити не може. Що зараз відбувається у 87-му виборчому окрузі – ОВК продовжує приймати протоколи з мокрими печатками та визначати результати голосування. Поліція забезпечує громадський порядок цілодобово у цій ОВК, як передбачено законом про вибори", – сказав Мартиненко.

Також у врегулюванні ситуації беруть участь співробітники СБУ.

"Крім того, там сьогодні ще були задіяні працівники СБУ. СБУ вже надавала щодо цього свій коментар. Зараз поліцейські забезпечують охорону громадського порядку і стежать за тим, щоб там не відбувалося порушень", – сказав Мартиненко.

Як повідомляла Рубрика, вночі ОВК призупинила підрахунок голосів на 87-му виборчому окрузі до 11 години ранку. 

Відомо, що члени ОВК залишали будівлю завдяки коридору, який зробила поліція, бо представники дільничних комісій, які п'яту добу не можуть здати протоколи, їх не випускали.

Також нагадаємо, що кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський вимагає визнати вибори недійсними і оголосити перевибори.

Вірастюк заявив, що не бачить підстав для перевиборів на окрузі, але готовий до перерахунку голосів.

Зазначимо, 28 березня на Івано-Франківщині відбулися довибори нардепа по 87-му виборчому округу з центром у Надвірній. Тут балотувалось 14 кандидатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: