fbpx
Сьогодні
13:04 04 Кві 2021

Довибори на Прикарпатті: у "Свободі" не визнають перемогу Вірастюка

Фото Reuters

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вважає оголошені результати проміжних виборів до Верховної Ради України у Надвірнянському окрузі № 87 сфальшованими.

Про це повідомив лідер партії Олег Тягнибок у Facebook.

У "Свободі" вважають, що задля отримання перемоги на виборах кандидати Василь Вірастюк та Олександр Шевченко вдалися до застосування адмінресурсу і прямого тиску народних депутатів партії "Слуга народу" та партії "За майбутнє" на членів окружної виборчої комісії.

Також у партії вважають, що таким чином влада відпрацювала сценарій проведення наступних парламентських виборів "з метою закріплення зеленої антиукраїнської влади".

"Враховуючи викладене, результати довиборів до Верховної Ради України на 87-му окрузі не визнаємо і вимагаємо провести перевибори, а винних у фальсифікації та зриві волевиявлення громади Прикарпаття — притягнути до відповідальності згідно з чинним законодавством", – зазначає Тягнибок.

Всеукраїнське об'єднання «Свобода» вважає оголошені результати проміжних виборів до Верховної Ради України у…

Posted by Олег Тягнибок on Sunday, April 4, 2021

Як відомо, кандидатом від "Свободи" був Руслан Кошулинський, який на довиборах набрав 28,86% голосів та був третім у рейтингу.

Як повідомляла Рубрика, 28 березня на Івано-Франківщині відбулися довибори нардепа по 87-му виборчому округу з центром у Надвірній. Тут балотувалось 14 кандидатів.

4 квітня ЦВК заявила про опрацювання усіх протоколів та перемогу Василя Вірастюка, який балотувався від партії "Слуга народу".

З 31 березня на 1 квітня ОВК призупининяла підрахунок голосів на 87-му виборчому окрузі до 11 години ранку.  Відомо, що члени ОВК залишали будівлю завдяки коридору, який зробила поліція, бо представники дільничних комісій, які п'яту добу не могли здати протоколи, їх не випускали. Після перерви ОВК відновила роботу у повному складі.

Як повідомлялося, кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський вимагає визнати вибори недійсними і оголосити перевибори. Вірастюк заявляє, що не бачить підстав для перевиборів на окрузі, але готовий до перерахунку голосів.

Крім того, відомо, що представники партії "Слуга народу" їздили на 87 виборчий округ. Спостерігачі повідомили, що нардеп Тищенко на дільницях вимагав журналістські посвідчення та вимагав від кандидата Шевченка стати перед ним на коліна. Радник Авакова заявив,  Тищенко не мав права перевіряти журналістські посвідчення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: