fbpx
Сьогодні
16:37 01 Кві 2021

У "Слузі народу" прокоментували ситуацію з довиборами в Раду

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Юрій Камельчук розповів про ситуацію на Окружній виборчій комісії у Івано-Франківській області, де відбулися довибори у Верховну Раду.

Про це пише «Україна 24».

«Сьогодні вночі приблизно 7 тисяч спеціально зібраних людей, поліція контролювала і перевіряла, хто це такі взагалі і що вони тут роблять. Щоб ви собі уявили, в Надвірній 22 тис. населення, в ОТГ – 42 тис., тобто 7 тис. людей зібрати на якийсь мітинг звичайними зусиллями неможливо. Частина з них це так звані тітушки, які мали просту функцію – максимально блокувати роботу, не допускати членів ДВК до здачі протоколів», – заявив нардеп.

Тому, наголосив він, присутня така велика кількість народних депутатів для контролювання ситуації.

«Ми приїхали сюди, щоб позмінно здійснювати цілодобовий контроль. Перше, це контроль за дотриманням законодавства взагалі, виборчого кодексу і недопускання блокування роботи окружної виборчої комісії. Друге, вимога до поліції виконувати законні вимоги поруч з ОВК тощо», – зазначив Камельчук.

Як повідомляла Рубрика, вночі ОВК призупинила підрахунок голосів на 87-му виборчому окрузі до 11 години ранку. 

Відомо, що члени ОВК залишали будівлю завдяки коридору, який зробила поліція, бо представники дільничних комісій, які п'яту добу не можуть здати протоколи, їх не випускали.

Також нагадаємо, що кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський вимагає визнати вибори недійсними і оголосити перевибори.

Вірастюк заявив, що не бачить підстав для перевиборів на окрузі, але готовий до перерахунку голосів.

Зазначимо, 28 березня на Івано-Франківщині відбулися довибори нардепа по 87-му виборчому округу з центром у Надвірній. Тут балотувалось 14 кандидатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: