fbpx
Сьогодні
12:38 27 Лют 2021

На Банковій розпочалася бестрокова акція протесту на підтримку Стерненка

Фото: STERNENKO/Telegram

Більше тисячі людей прийшли в суботу до Офісу президента України на знак протесту проти вироку одеському активісту Сергію Стерненку.

Як пише НВ, співорганізаторами демонстрації в Києві виступили Центр протидії корупції (ЦПК), Центр прав людини ZMINA, Фундація DEJURE, Автомайдан та інформагентство Free Hong Kong Center.

Організатори акції "Справедливість Стерненку — справедливість усім!" заявили, що вона триватиме, допоки влада не виконає всіх вимог, головна з яких — справедливе судове рішення у справі Стерненка.

Мітинг на підтримку Стерненка

Фото: Еспресо.TV

"Наша акція — не місце для політичного "серфінгу". Жодна партія не буде використовувати Сергія для збору політичних дивідендів. Партійній символіці (прапорам, банерам тощо) не місце на Банковій. Намагання політсил використати акцію в своїх цілях буде розцінено організаторами як цілеспрямований саботаж", — попереджають на сторінці Стерненка в Facebook.

ЦПК у своєму Facebook підкреслює, що проблеми правосуддя в Україні не обмежуються справою Стерненка, а справедливість у країні "гвалтують" уже при третьому президентові поспіль.

"Вам не подобається Стерненко? Знайдіть на сайті правозахисників будь-яку жертву здегенерованої системи "правосуддя" і вийдіть на її захист. Ви жахнетеся, життя скількох людей потвори в мантіях і погонах щотижня калічать", — зазначають в антикорупційному центрі.

Адвокат Стерненка Масі Наєм напередодні акції у Facebook нагадав, про головні факти зі справи Стерненка. Він нагадав, що його дискредитацією займалися підсанкційні телеканали та люди, що чинили протиправні дії, про тиск на прокурора Андрія Родіонова зі сторони генпрокурора Ірини Венедіктової та те, що вирок здійснила судова система, до якої немає довіри.

"З доказів причетності Сергія до злочину у вироку вказано тільки показання потерпілого. І слідство неспромоглось знайти інші докази на підтвердження слів потерпілого – їм було достатньо його слів. Що це, якщо не політично мотивоване рішення 25 річному українцю?", – задається питанням адвокат і наголошує, що ця справа поставила Зеленського у складну ситуцію.

Сергій Стерненко 25 років. 1. Його дескридитацією займались люди, які вели протиправну діяльність на шкоду…

Posted by Masi Nayyem on Saturday, February 27, 2021

Юристи компанії Miller дають учасникам протестів поради, як поводитися під час масової акції. Людям варто взяти з собою документи (це обов'язкова вимога на період карантину), маску, чай і номер телефону адвоката. Не потрібно вступати в суперечки з рядовими поліцейськими та реагувати на провокації, просять юристи.

Напередодні у МВС пообіцяли не чинити опір протестувальників та вільно пропустити їх на територію ОП.

Акції протесту 27 лютого очікують у Харкові, Одесі та інших містах.

23 лютого Приморський райсуд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка у справі про викрадення людини до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: