fbpx
Сьогодні
13:12 16 Лис 2020

Депутати пропонують уряду скасувати карантин вихідного дня

Заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк зареєструвала в парламенті проєкт постанови №4381 щодо рекомендації уряду скасувати карантин вихідного дня.

Про це політик заявила під час погоджувальної ради.

"Сьогодні під моїм керівництвом і керівництвом усіх фракцій і груп була зареєстрована спеціальна постанова 4381 про рекомендацію скасувати карантин вихідного дня уряду", – сказала Кондратюк.

Серед інших ініціаторів — представники «Слуги народу» Олександр Корнієнко та Давид Арахамія, нардеп «Голосу» Ярослав Железняк, нардеп від ОПзЖ Юрій Бойко та нардеп «Європейської солідарності» Ірина Геращенко.

Кондратюк закликала місцеві органи влади та самоврядування відповідально ставитися до запровадження карантинних заходів, адже "сама конфронтація центру і регіонів є абсолютно руйнівною для держави".

"Якщо Кабінет Міністрів прийняв таке рішення – його треба виконувати. Я переконана, що правила карантину, як і закони, мають бути однаковими для всіх", – додала віце-спікер.

При цьому Кондратюк закликала ухвалити також і проєкт постанови № 4320 "Про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення".

Нагадаємо, в Україні діє карантин вихідного дня, що має ряд заборон.

Цілий список мерів відмовилися виконувати рішення уряду.

Люди вийшли із протестом проти карантину вихідного дня у Чернівцях, Рівному, Сєвєродонецьку, Житомирі та Києві.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: