fbpx
Сьогодні
15:51 05 Лис 2020

Депутати Лерос і Юрченко побилися в кулуарах Ради

Позафракційні народні депутати Гео Лерос і Олександр Юрченко побилися у четвер в кулуарах Верховної Ради.

Про це вони написали у Фейсбуці.

"Учора з хабарника Юрченка, як с собаки, зняли браслет, сьогодні ця скажена потвора кинулась на мене з кулаками та ксенофобськими висловами. Я не буду повторювати сказані ним слова, бо це неприємно для психіки будь-якої адекватної людини, але це, мабуть, і є обіцяні "люди з ментальністю 21 сторіччя", – заявив Гео Лерос.

Юрченко, зі свого боку, написав у Фейсбуці, що на нього напав Лерос. Юрченко заявив, що в результаті бійки його було госпіталізовано.

"Близько 11:30 на мене у Верховній Раді напав брехло та провокатор Гео Лерос. Ось так виглядає тиск на народних депутатів у 2020 році", – написав Юрченко.

Він додав, що "вказаними незаконними діями вчинено перешкоджання моїй депутатській діяльності – через госпіталізацію я позбавлений можливості голосувати за держбюджет на 2021".

О!!! Кто-то отрабатывает новый «кусочек пирога» Я боюсь, что если Юрченко поедет в больницу, там профессор Преображенский обратно сделает его бродячей собакой и наденет браслет)

Posted by Geo Leros on Thursday, November 5, 2020

Напередодні з народного депутата Олександра Юрченка, якого підозрюють в отриманні хабаря за внесення пропозицій до законопроєкту «Про управління відходами», зняли електронний браслет.

Раніше повідомлялося, що 28 вересня Олександр Юрченко записав перше відеозвернення та заперечив будь-яку причетність до інкримінованих йому злочинів.

Нагадаємо, що нардеп Юрченко вийшов з СІЗО під заставу в 3 млн гривень.

21 вересня ВАКС заарештував народного депутата Олександра Юрченка з альтернативою застави в 3 млн грн.

Раніше сам Юрченко заявив, що не має стосунку до злочину, який йому інкримінує НАБУ.

Нагадаємо, що 13 вересня народний депутат Гео Лерос написав у соцмережі, що кілька днів тому НАБУ затримало на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція партії "Слуга народу"), який, за словами Лероса, "взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались народному депутату Юрченку за законопроєкт, пов'язаний з побутовими відходами". Лерос стверджував, що НАБУ зібрало достатньо доказів, і звинуватив генпрокурора Ірину Венедіктову у тому, що вона нібито "блокує санкцію" щодо Юрченка.

15 вересня генпрокурор Венедіктова заявила, що отримала від НАБУ лист з проханням підписати повідомлення про підозру народному депутату Олександрові Юрченку, але доказів недостатньо.

Водночас НАБУ опублікувало відеоматеріали стосовно передачі частини хабаря народному депутату Юрченку і закликало генпрокурора погодити йому підозру.

Фракція "Слуга народу" виключила зі своїх лав депутата Олександра Юрченка, якого НАБУ підозрює в хабарництві. 

17 вересня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру і клопотання про тримання під вартою народному депутату Олександру Юрченку, якого підозрюють в отриманні хабаря.

15 вересня Вищий антикорупційний суд обрав помічнику нардепа від "Слуги народу" Юрченка Іванові Фіщенку, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з депутатом, запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави більше як 1 млн грн.

17 вересня за Івана Фіщенка внесли заставу у розмірі понад мільйон гривень.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: