fbpx
Сьогодні
22:34 20 Жов 2020

Верланов прокоментував підозру від прокуратури

Ексголова Державної податкової служби України Сергій Верланов відреагував на підозру від ОГПУ щодо недоотримання бюджетом понад 2 млрд грн, заявивши, що це є "абсолютно безпідставним і черговим зразком юридичного трешу".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"На жаль, в Офісі Генпрокурора не дослухались до голосу здорового глузду і підписали завідомо необгрунтовану та політично вмотивовану підозру, яка пов'язана зі справою "АрселорМіттал". Дізнався про це, як завжди, з новин", – зазначив Верланов.

Він зауважив, що генпрокуратура, яка повинна стояти на сторожі законності, виконує замовлення політиків.

"Звинувачення щодо мене є абсолютно безпідставними і є черговим зразком юридичного трешу, що я незабаром доведу. Буду захищати себе та ті реформи, заради яких я прийшов на державну службу", – наголосив Верланов.

Раніше ексочільнику податкової Верланову оголосили про підозру.

Про поданий позов пресслужба ОАСК повідомила 7 травня.

Верланов був головою Державної податкової служби з травня 2019-го по квітень 2020 року. До цього він був заступником міністра фінансів. Уряд 24 квітня звільнив Верланова з посади голови Державної податкової служби, а наступного дня оголосив конкурс на нового главу відомства.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що бачить підстави для розслідування правоохоронцями діяльності Верланова, повідомивши про скарги з боку бізнесу на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ, на безпідставне блокування податкових накладних. "З таким підходом люди просто втрачають свій бізнес. І це замість того, щоб у такий складний період допомогти йому вижити", – сказав міністр.

Колишній глава ДФС Верланов назвав причину свого звільнення.

7 травня Верланов повідомив, що за місцем його проживання співробітники Служби безпеки України провели обшуки.

В СБУ назвали причину обшуків у екс-глави Держподаткової.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: