fbpx
Сьогодні
14:27 07 Тра 2020

В СБУ назвали причину обшуків у екс-глави Держподаткової

СБУ в четвер здійснює понад сотню обшуків у всій Україні в рамках розслідування кримінального провадження про роботу конвертаційного центру під прикриттям податкової.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в СБУ.

"Кримінальне провадження розслідують за статтею про легалізацію коштів, одержаних злочинним шляхом, і фінансування тероризму", – сказали в українській спецслужбі, коментуючи ситуацію з обшуками у екс-голови Державної податкової служби Сергія Верланова.

"У всій країні в рамках розслідування цього провадження здійснюють більше ніж сотню обшуків".

Раніше в четвер екс-голова Верланов повідомив, що за місцем його проживання співробітники Служби безпеки України провели обшуки.

Як повідомлялося, уряд 24 квітня звільнив Верланова з посади голови Державної податкової служби, а наступного дня оголосив конкурс на нового главу відомства.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що бачить підстави для розслідування правоохоронцями діяльності Верланова, повідомивши про скарги з боку бізнесу на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ, на безпідставне блокування податкових накладних. "З таким підходом люди просто втрачають свій бізнес. І це замість того, щоб у такий складний період допомогти йому вижити", – сказав міністр.

Колишній глава ДФС Верланов назвав причину свого звільнення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: