fbpx
Сьогодні
20:11 20 Жов 2020

Ексочільнику податкової Верланову оголосили про підозру

Заступник генпрокурора України повідомив про підозру колишньому очільнику Державної податкової служби Серію Верланову. Його підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем, що призвело до недоотримання держбюджетом понад 2,2 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Там зазначили, що зловживання владою спричинило тяжкі наслідки для державних інтересів. Кримінальне провадження порушили на ч. 2 ст. 364 КК України.

Слідчі встановили, що колишній голова податкової незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн. Цим документом Офісом великих платників податків ДПС України було донараховано рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни. Таким чином, бюджет недоотримав значну суму у вигляді податків.

Про поданий позов пресслужба ОАСК повідомила 7 травня.

Верланов був головою Державної податкової служби з травня 2019-го по квітень 2020 року. До цього він був заступником міністра фінансів. Уряд 24 квітня звільнив Верланова з посади голови Державної податкової служби, а наступного дня оголосив конкурс на нового главу відомства.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що бачить підстави для розслідування правоохоронцями діяльності Верланова, повідомивши про скарги з боку бізнесу на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ, на безпідставне блокування податкових накладних. "З таким підходом люди просто втрачають свій бізнес. І це замість того, щоб у такий складний період допомогти йому вижити", – сказав міністр.

Колишній глава ДФС Верланов назвав причину свого звільнення.

7 травня Верланов повідомив, що за місцем його проживання співробітники Служби безпеки України провели обшуки.

В СБУ назвали причину обшуків у екс-глави Держподаткової.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: