fbpx
Сьогодні
16:05 01 Лип 2020

Рекордний хабар: НАБУ і САП повідомили про підозру екс-міністру екології Злочевському

Колишньому міністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському оголосили підозру у справі про рекордний хабар. Мова йде про хабар у розмірі 5 млн доларів, який призначався керівництву Національної антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба САП.

ПОВІДОМЛЕНО ПРО ПІДОЗРУ КОЛИШНЬОМУ МІНІСТРУ ЕКОЛОГІЇ ЧАСІВ ЯНУКОВИЧА1 липня 2020 року прокурорами #САП та детективами…

Posted by Спеціалізована антикорупційна прокуратура on Wednesday, July 1, 2020

Повідомляється, що Злочевському оголосили підозру в організації спроби підкупу керівництва НАБУ і САП за закриття кримінальної справи проти нього. Оскільки його місцезнаходження невідоме, підозру відправили по пошті за місцем реєстрації.

Відзначимо, 12-13 червня антикорупційні органи викрили "на гарячому" трьох осіб відразу після надання 5 млн доларів хабара для подальшої передачі керівнику САП Назару Холодницькому. Він нібито мав закрити кримінальну справу проти Злочевського, яку розслідує НАБУ.

Злочевський оголошений в розшук і переховується за кордоном, антикорупційні органи підозрюють його також у незаконному збагаченні.

Нагадаємо, що ВАКС завершив обрання запобіжного заходу фігурантам справи щодо рекордного хабара, який нібито пропонували САП і НАБУ за закриття кримінального провадження щодо Миколи Злочевського.

За екс-директора з правових питань компанії Burisma Андрія Кіча, який підозрюється у справі про хабар керівництву НАБУ і САП, внесли заставу в 40,3 мільйона гривень.

Раніше суд арештував другого фігуранта справи про хабар голові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назару Холодницькому.

Нагадаємо, Ільяшенко, який фігурує у справі про рекордний хабар в історії України, був відсторонений від обов'язків заступника начальника податкової Києва.

Раніше повідомляллося, що детективи НАБУ затримали екс-чиновника за дачу керівництву НАБУ і главі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури хабара в розмірі 5 млн доларів. За даними слідства, посередником виступав саме Ільяшенко; він намагався передати хабар за закриття однієї зі справ стосовно екс-міністра часів Януковича Миколи Злочевського.

Вищий антикорупційний суд також заарештував фігуранта справи про хабар голові САП Назару Холодницькому Андрія Кіча на два місяці із заставою 40 млн грн.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: