fbpx
Сьогодні
16:15 15 Чер 2020

Хабар Холодницькому: суд арештував третю фігурантку справи

Фото Zaxid.net

Вищий антикорупційний суд завершив обрання запобіжного припинення фігурантам справи щодо рекордного хабара, який нібито пропонували САП і НАБУ за закриття кримінального провадження щодо Миколи Злочевського.

Про це повідомила пресслужба антикорупційної прокуратури.

14 червня був заарештований адвокат Андрій Кіча, який працював у холдингу Burisma (застава – 40,36 млн гривень), 15 червня – перший заступник голови податкової Києва Микола Ілляшенко (застава – 84,08 млн гривень).

Останньою заарештували колишню керівницю одного з департаментів Державної фіскальної служби Олену Мазурову. Їй призначили заставу 120,02 млн гривень.

Вона ключовий підозрюваний, їй інкримінують ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що 12 червня НАБУ й САП затримали "на гарячому" двох осіб, які намагалися передати 5 млн доларів керівникам антикорупційних органів за закриття кримінальної справи проти ексміністра Миколи Злочевського. Це мало стати подарунком до дня народження Злочевського.

Справа стосується можливої причетності ексміністра до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого Реал Банку (контролювався "сім'єю" Януковича) і їхньої легалізації. У цій справі повідомили про підозру низці осіб, у тому числі колишньому міністру.

Кримінальне провадження про спробу підкупу керівників антикорупційних органів зареєстрували 3 червня. З моменту, коли слідству стало відомо про злочинний задум, до затримань пройшло 9 днів.

Затримано першого заступника начальника ГУ ДПС у Києві (він був посередником, за послуги нібито повинен був отримати 1 млн доларів); одного із керівників групи компаній, афілійованої зі Злочевським; і довірену особу Злочевського, колишнього керівника одного з департаментів ДФС України.

Раніше Вищий антикорупційний суд арештував другого фігуранта справи про хабар голові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назару Холодницькому.

Нагадаємо, Ільяшенко, який фігурує у справі про рекордний хабар в історії України, був відсторонений від обов'язків заступника начальника податкової Києва.

Раніше повідомляллося, що детективи НАБУ затримали екс-чиновника за дачу керівництву НАБУ і главі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури хабара в розмірі 6 млн доларів. За даними слідства, посередником виступав саме Ільяшенко; він намагався передати хабар за закриття однієї зі справ стосовно екс-міністра часів Януковича Миколи Злочевського.

Вищий антикорупційний суд також заарештував фігуранта справи про хабар голові САП Назару Холодницькому Андрія Кіча на два місяці із заставою 40 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: