fbpx
Сьогодні
18:45 15 Чер 2020

Хабар Холодницькому: одного з підозрюваних звільнили

За екс-директора з правових питань компанії Burisma Андрія Кічу, який підозрюється у справі про хабар у 6 мільйонів доларів керівництву НАБУ і САП, внесли заставу в 40,3 мільйона гривень. 

Про це в коментарі РБК-Україна повідомила прес-секретар Вищого антикорупційного (ВАКС) суду Олеся Чемерис.

Цей заставу можуть не повернути в разі недотримання процедурних обов'язків.

"Сьогодні юридична компанія внесла за нього заставу і його (Андрія Кічу, – ред.) звільнили з-під варти. Але при цьому він повинен дотримуватися процедурних обов'язків. Якщо ці обов'язки не будуть дотримані, то заставу буде стягнуто в дохід держави", – зазначила вона.

Згідно з законодавством, якщо підозрюваний не з'явився на засідання суду за викликом слідчого, прокурора або судді без поважних причин або не повідомив про причини своєї неявки, або якщо порушив інші покладені на нього процедурні обов'язки, застава стягується в дохід держави та зараховується до держбюджету.

Зазначимо, Кіча зобов'язаний прибувати за першою вимогою до суду або до прокурора, не виїжджати з Києва, повідомляти про зміну місця проживання або роботи, утримуватися від спілкування з іншими фігурантами та носити електронний браслет.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд завершив обрання запобіжного припинення фігурантам справи щодо рекордного хабара, який нібито пропонували САП і НАБУ за закриття кримінального провадження щодо Миколи Злочевського.

Раніше Вищий антикорупційний суд арештував другого фігуранта справи про хабар голові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назару Холодницькому.

Нагадаємо, Ільяшенко, який фігурує у справі про рекордний хабар в історії України, був відсторонений від обов'язків заступника начальника податкової Києва.

Раніше повідомляллося, що детективи НАБУ затримали екс-чиновника за дачу керівництву НАБУ і главі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури хабара в розмірі 6 млн доларів. За даними слідства, посередником виступав саме Ільяшенко; він намагався передати хабар за закриття однієї зі справ стосовно екс-міністра часів Януковича Миколи Злочевського.

Вищий антикорупційний суд також заарештував фігуранта справи про хабар голові САП Назару Холодницькому Андрія Кіча на два місяці із заставою 40 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: