fbpx
Сьогодні
10:13 23 Чер 2020

Катастрофа МАУ: Іран готовий виплатити компенсації сім'ям загиблих та скоро відправить "чорні ящики" у Францію

Фото Reuters

Уряд Ірану висловив готовність виплатити компенсації сім'ям жертв авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України".

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Ірану.

Наголошується, що дане питання було обговорено главами МЗС Ірану і Канади Мохаммадом Джавадом Зарифом і Франсуа-Філіпом Шампанем.

"Ісламська Республіка Іран вже поінформувала Україну про свою готовність вирішувати юридичні питання в порядку виплати компенсації сім'ям пасажирів, загиблих в результаті трагічного інциденту, а також для виплати компенсації за український лайнер", – йдеться в повідомленні.

При цьому Зариф заявив, що Україна досі не призначила делегацію для проведення переговорів.

За його словами, найближчим часом будуть відправлені бортові самописці літака МАУ у Францію для аналізу. При цьому затримка з відправленням "чорних ящиків" пов'язана з пандемією коронавірусу і припиненням міжнародних польотів.

Нагадаємо, літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ розбився в січні цього року під час вильоту з аеропорту Тегерана. Попередньо, борт був збитий двома іранськими ракетами. На момент катастрофи в літаку знаходилися 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі загинули.

Іран незабаром відправить Франції чорні ящики збитого літака МАУ, – прем'єр Канади Джастін Трюдо.

Нагадаємо, що Зеленський затвердив склад делегації для участі в переговорах з Іраном про збитий літак МАУ.

10 червня Україна звернулася до Ірану через "чорні ящики" МАУ, українська сторона закликала Тегеран виконати свої обіцянки.

На початку червня МЗС Ірану заявило, що розслідування катастрофи українського літака Boeing-737 майже завершено. У той же час Іран відмовляється надати Україні "чорні скриньки" авіалайнера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: