fbpx
Сьогодні
22:53 10 Чер 2020

Україна звернулася до Ірану через "чорні ящики" МАУ

Фото Reuters

Україна закликає Міжнародну організацію цивільної авіації (ІКАО) застосувати всі механізми для ретельного розслідування авіакатастрофи МАУ в Ірані. Також українська сторона закликала Тегеран виконати свої обіцянки.

Про це у повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

"Затягування Іраном передачі "чорних ящиків" – це неповага до сімей загиблих і до самої Міжнародної організації цивільної авіації. Для ефективності ІКАО – важливі правила і довіру. Блокування розслідування позбавляє нас і того, і іншого ", – написав посол.

Він також додав, що виступ Ірану очікується до кінця чинної сесії, яка триватиме до 26 червня.

"Ми закликаємо Тегеран виконати свої обіцянки, а ІКАО – застосувати всі інструменти впливу, щоб розслідування було швидким та якісним. Ми доб'ємося справедливості ", – додав Шевченко.

На початку червня МЗС Ірану заявило, що розслідування катастрофи українського літака Boeing-737 майже завершено. У той же час Іран відмовляється надати Україні "чорні скриньки" авіалайнера.

Раніше МЗС повідомило, що найближчим часом Україна представить свою офіційну делегацію на переговорах з Іраном щодо збитого літака "МАУ".

Також в МЗС повідомили, що Іран досі не відповів на ноту України про врегулювання всіх питань в справі українського літака авіакомпанії МАУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: