fbpx
Сьогодні
09:04 22 Чер 2020

Зеленський: Якщо Іран не виконає свої обіцянки щодо збитого літака МАУ, Україна звертатиметься в суди

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський підкреслює, що якщо Іран не виконає свої обіцянки і взяті на себе зобов'язання щодо ситуації зі збитим на початку 2020 року під Тегераном літаком авіакомпанії МАУ, то Україна буде звертатися в міжнародні суди.

Про це він сказав в інтерв'ю по Skype канадському виданню The Globe and Mail.

"Я сподіваюся, що в кінцевому підсумку ми зможемо розраховувати на політику іранського уряду, орієнтовану на результат. Тому що мова не тільки про неповернення нам чорних ящиків. А також і про інші обіцянки.

Вони повинні принести офіційні вибачення. Вони повинні виплатити адекватні компенсації. .. Вони повинні зробити те, що обіцяли. В іншому випадку у нас не буде іншого вибору, і вони знають нашу позицію, крім як звертатися в міжнародні суди".

Нагадаємо, що Зеленський затвердив склад делегації для участі в переговорах з Іраном про збитий літак МАУ.

Іран незабаром відправить Франції чорні ящики збитого літака МАУ, – прем'єр Канади Джастін Трюдо.

10 червня Україна звернулася до Ірану через "чорні ящики" МАУ, українська сторона закликала Тегеран виконати свої обіцянки.

На початку червня МЗС Ірану заявило, що розслідування катастрофи українського літака Boeing-737 майже завершено. У той же час Іран відмовляється надати Україні "чорні скриньки" авіалайнера.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: