fbpx
Сьогодні
09:37 17 Чер 2020

Іран незабаром відправить Франції чорні ящики збитого літака МАУ, - Трюдо

Фото REUTERS

Іран незабаром відправить до Франції чорні ящики збитого в січні поблизу Тегерана літака МАУ.

Про це заявив у вівторок на брифінгу прем'єр Канади Джастін Трюдо.

"Чорні ящики мають незабаром бути відправлені до Франції", – заявив він. Трюдо зазначив, що затримка відправки була спричинена обмежувальними заходами, запровадженими через коронавірус COVID-19.

"Ми маємо намір і далі чинити тиск на іранський режим разом із нашими іноземними партнерами, щоб отримати відповіді, добитися правосуддя, отримати компенсації для сімей", – додав Трюдо.

Напередодні представник уряду Ірану Алі Рабей заявив, що чорні ящики збитого в небі над Іраном українського літака не були відправлені Києву вчасно з огляду на пандемію коронавірусу.

За його словами, цей процес буде поновлено після бодай часткового повернення до нормальної роботи міжнародних рейсів, а також за підсумками переговорів між Іраном та іншими залученими в цей процес сторонами.

Пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав здійснити рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту ім. імама Хомейні в Тегерані одразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули.

Нагадаємо, що 10 червня Україна звернулася до Ірану через "чорні ящики" МАУ, українська сторона закликала Тегеран виконати свої обіцянки.

На початку червня МЗС Ірану заявило, що розслідування катастрофи українського літака Boeing-737 майже завершено. У той же час Іран відмовляється надати Україні "чорні скриньки" авіалайнера.

Раніше МЗС повідомило, що найближчим часом Україна представить свою офіційну делегацію на переговорах з Іраном щодо збитого літака "МАУ".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: